V ČR JE NEJČASTĚJI DIAGNOSTIKOVÁNA RAKOVINA TLUSTÉHO STŘEVA A KONEČNÍKU !
Toto prvenství je připisováno na vrub zejména české zálibě v pití velkého množství piva a pojídání masa, uzenin, živočišných výrobků a tuků.
Studie publikovaná v JAMA INTERNAL MEDICINE uveřejnila fakta, že vegetariáni mají o 22% nižší výskyt rakoviny konečníku a o 19% nižší výskyt rakoviny tlustého střeva. Ještě lépe jsou na tom vegetariáni, kteří občas konzumují mořské ryby. Ryby totiž obsahují velké množství omega 3 kyselin, které působí proti rakovině. ( Nejezte ryby chované na farmách, jen mořské ryby z volných oceánů, neobsahují chemii a hormony z krmení)! Četné lékařské studie ukazují blokaci šíření nádorového bujení právě vlivem omega 3 kyseliny a to zejména u rakoviny tlustého střeva. Omega 3 kyseliny podporují apoptózu, což je buněčná smrt nádorových buněk a zabraňují růstu krevních cév, které zásobují nádor. Bylo prokázáno, že potrava bohatá na omega 3 kyseliny inhibuje rakovinu prostaty zejména v počátečním stádiu. Není náhodou, že velké množství velmi závažných chorob provází právě nedostatek omega 3 a je rovněž stěžejním faktorem u 96000 předčasných úmrtí ročně.
Konzumace tepelně upravované stravy za vysokých teplot jako je uzení, pečení, smažení, fritování a vaření nad 180 C, má podíl na vzniku karcinogenních látek v potravě, které se pak usazují v tlustém střevě jako toxiny a způsobují rakovinu tlustého střeva. Mikrovlnná trouba je časovaná bomba s prémií rakoviny.
Účinnou zbraní proti rakovině tlustého střeva a všem ostatním typům rakoviny je dostatek vitamínu D v organismu. Tělo si jej samo vyrobí při pobytu na slunci. Pokud je slunce málo, pak je třeba dodávat vitamín D v tabletách, nejlépe rozpustných pod jazykem a ještě lépe v kombinaci s vitamínem K2, který je spolu s vitamínem D dopravním transportérem vápníku do kostí, zubů, srdce… Doporučená denní dávka je až 10 000 IU ! Pozor, běžné instrukce pro dávkování vitamínu D na krabičkách jsou nízké a ne každý typ běžných tablet vitamínu D se po polknutí vstřebá. Je dobré nechat si každý rok zkontrolovat hladinu vitamínu D krvi. Podle posledních údajů „Protirakovinového výzkumu Meta-analýzy“, zveřejněného v březnu 2014, souvisí 90% rakoviny prsu právě s nedostatkem vitamínu D. Pacientky s diagnózou rakoviny prsu a vyšší hladinou vitamínu D mají pak 2 krát větší šanci na přežití, než pacientky s deficitem vitamínu D. Mimochodem, nedostatek vitamínu D jde vždy ruku v ruce i s cukrovkou.
Účinnou prevencí karciogenu střev je jsou klystýry, očista střeva, kvalitní probiotika (například čaj kombucha nebo zakysané kozí mléko kombuchou), koření kurkuma, šťáva z cibule, syrové zelné listy, kysané nevařené zelí, (uvařené zelí je velmi nevhodné pro játra!), několik jader z meruněk, lněný olej a tvaroh podle receptu doktorky Johany Budwigové, konzumace syrové organické zeleniny a ovoce, pití dostatku vody, eliminace cukru, bílé mouky, soli a mléčných výrobků. Samozřejmě pohyb!
Dostatek hořčíku snižuje výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku radikálně. Je ho nejvíce v zelených zeleninových listech například ve špenátu, kapustě, fazolích, v avokádu, mandlích, dýňových, slunečnicových a sezamových semínkách.
Výzkumy lékařů dokonce prokázaly souvislost mezi patogeny dutiny ústní (bakterie F. Nucleatum) a rakovinou tlustého střeva. Výtažek z mořské okurky v kapslích Angiostop je využíván v USA jako přírodní inhibitor zamezení růstu cév a tím zásobení a růstu nádoru, podporuje buněčnou smrt rakovinových buněk (v ČR na adrese: www.ChiUSA.cz).
Jídlem se můžeme vyléčit nebo zabít. Volba je na nás.
Pingback: PRVENSTVÍ ČECHŮ VE VÝSKYTU RAKOVINY TLUSTÉHO STŘEVA A KONEČNÍKU. | ChiUSA·