Site icon halobio

JAK VYPĚSTOVAT AŽ 50 DRUHŮ VLASTNÍ ORGANICKÉ KOMPOSTOVANÉ ZELENINY NA BALKÓNĚ NEBO V OBÝVÁKU?

334f49a227fc127e245adb2956fcfc66

V ČEM PĚSTOVAT?

V umělém sudu opatřeném otvory po stranách.

A KOMPOST?

Uprostřed sudu je třeba instalovat rouru s drobnými otvory velkými jako oka na velkém cedníku.

Do roury přihazujte zbytky z kuchyně jen rostlinné a syrové, jako jsou slupky, odřezky ovoce a zeleniny………….vytvoří totiž kompost, do kterého můžete přidat i žížaly, které půdu zkypří.

HLÍNA?

Sud (kromě roury pro kompost) naplňte vrchovatě organickou hlínou bez umělých hnojiv a na do hlíny na povrchu barelu i do otvorů zasaďte organické sazenice nebo semena a zalévejte.

Tipy:

Je dobré postavit barel na dřevěné nožky nebo podstavec a kontrolovat tak odtok přebytečné vody do extra nádoby, kterou je třeba občas vylít.

Barel může mít různou velikost, vyzkoušet ho zkuste v bytě, na balkóně nebo na zahradě. Zabere málo místa a sami kontrolujete kvalitu hlíny, semen a hnojiva.

Rajčata, hrášek, okurky pěstujte na povrchu, do bočních partií zasaďte spíše hlávkový salát a listovou zeleninu.

Pořídili jsme si takový šikovný barel doma a zasadili zeleninu i jahody. Chystám se ještě vyrobit „zahrádku v sudu“ plnou bylinek!

Hrajme si, experimentujme, improvizujme, vylepšujme a jezme vlastní BIO kvalitní syrovou zeleninu. Nemusíme být přece odkázáni na komerční zeleninu a ovoce plné pesticidů a herbicidů, způsobujících rakovinu a jiné vážné choroby.

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

Exit mobile version