Site icon halobio

DILEMA : NEDOSTATEK JÓDU JE JEDNOU Z PŘÍČIN RAKOVINY versus CHRONICKÁ OTRAVA PŘEDÁVKOVÁNÍ JÓDEM.

Unknown

Jedna čtvrtina lidstva trpí nedostatkem jódu!

Projevy? Mentální nepohoda, nedostatek kyslíku ve tkáních, problémy oběhové, arterioskleróza, podrážděnost, skleslost, suchá kůže, nedostatečné pocení, málo slin, snížená pozornost, málo energie, obezita, nemoci štítné žlázy, rakovina. Podle posledních výzkumů u většiny případů rakoviny prsu chyběl v těle ženy jód! Nedostatek jódu v určité partii tkáně znamená její disfunkci.

Problémem je, jak jód doplnit.

Přístup k problému č.1:

Jak se v takovém případě zachová příroda?

Přirozeně.

Naturálně a přiměřeně použije organické přírodní zdroje a S MÍROU srovná deficit do rovnováhy.

Přístup k problému č. 2:

Jak se zachová člověk?

Nepřirozeně.

Popadne všechny neorganické zdroje jódu a dodá je všude, kam to jde. Pro jistotu dvakrát.

Nic netušící lidičky (ať mají jódu dostatek či nedostatek) mají přidán jód do pečiva, do mléka, do uzenin, do krmení dobytka, což pozřou v mase, slepicím do zobání, což spořádají ve vejcích, kravám do žrádla, to se projeví v mléce a sýrech, v sušenkách, čokoládě, dětských přesnídávkách… Člověk se tak cpe jódem od rána do večera. Je přesycen jódem neorganickým, který se v těle hromadí a způsobuje paradoxně nemoci, chronickou otravu jódem a víc škody, než užitku. Pro dokončení zkázy ještě někteří přidají potravinový doplněk s jódem a zapijí jodizovanou vodou. To vše s dobrým úmyslem.

Lidé tak do sebe dostanou několik tisíc krát vyšší množství jódu, než je tělo schopno tolerovat a přivodí si tak dysfunkce štítné žlázy a jiná velmi vážná onemocnění.

Vysoké dávky jódu má smysl použít jen v případě jaderné katastrofy a vysoké radiace!

ŘEŠENÍ?

Zjistěte, zda máte dostatek jódu v těle.

Návod na jednoduchý domácí test:

Kupte si v lékárně nebo v drogerii jódovou tinkturu, musí být hnědá, originální, prodávají se i bezbarvé, které pro tento účel neposlouží!

Naneste si na vnitřní stranu paže tinkturu velikosti velké mince a nechte zaschnout.

Když žluto hnědá skvrna od jódové tinktury vydrží 24 hodin, máte jódu dostatek. Jakmile skvrna zůstane jen 12 hodin, signalizuje to úbytek jódu v těle, pokud se vstřebá za pár hodin či do hodiny, pak máte jódu nedostatek.

Jestliže se rozhodnete jód doplnit, použijte přírodní zdroje. Mořské ryby jsou dobrým zdrojem jódu, avšak kontaminované oceány jej znehodnocují, takže opatrně. Pro vegetariány a vegany je přijatelnější jód v mořských řasách, v cibuli, česneku, v červených hroznech vína, černém rybíze, mrkvi, višních , malinách, citronech, jablkách.

Pozor na potraviny, které brání vstřebání jódu, což je například zelí, kapusta a špenát.

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

Exit mobile version