CHCETE STÁRNOUT RYCHLE NEBO POMALU?

 dependent-441408__180

Pokud chcete vypadat mladě i v pokročilém věku a mít i „mladý“ neopotřebovaný zdravý organismus, kombinujte potraviny promyšleně.

 

Nezapomínejme, že trávení začíná v ústech! Jen pečlivě rozkousaná strava, zejména obsahující škroby, bude promíchaná s enzymy, které jsou jen v ústech a dobře strávena později!

 dependent-100344__180

Trocha logiky:

Potravina bílkovinného charakteru (maso a mléčné výrobky) potřebuje v žaludku k trávení velmi kyselý enzym.  Naopak zkonzumované škroby (obiloviny a cukry) vyžadují zásadité podmínky ke strávení.

Logicky z toho vyplívá, že pokud je v žaludku společně bílkovina (vepřové) a knedlík (škrob), pak se zde tvoří kyselé podmínky pro strávení bílkoviny a současně alkalické po trávení škrobu. Kyselé a alkalické se zneutralizují a zbyde NIC, co by trávení usnadnilo. Vepřové a knedlíky zůstanou ležet v žaludku a postupně i ve střevech mnoho hodin nestrávené. Nezpracované tak začne hnít, hniloba produkuje toxiny a jedovaté plyny a látky, na nemoci všeho druhu je zaděláno a my stárneme.

To víte, že si tělo zase nějak  poradí, ale pracuje za tři, potřebuje zbytečně mnoho energie a chátrá!

Kolikrát denně takto kombinujete potraviny? Jaké zatížení je to pro tělo za týden, měsíc, pár let?

 olives-743684__180

Řešení:

.Nekombinujte bílkoviny a škroby.

.Mezi oběma jídly udělejte 3 hodinovou přestávku.

.Nejezte společně ovoce a zeleninu. Stačí jen hodinová pauza mezi nimi, neboť jejich trávení probíhá rychleji a nezatěžuje tolik organismus. To se týká i džusů, smoothie a podobně.

.Ovoce nekombinujte s žádnou jinou potravinou, jen s jiným ovocem!

.Melouny jezte vždy odděleně od všech ostatních potravin (fermentují velmi brzy).

.Zeleninu a bylinky  můžete jíst dohromady s bílkovinou anebo s potravinou obsahující škroby. Jedno nebo druhé, ne obojí!

.Brambory nejsou dle procesu trávení zelenina, ale škroby!

.Ořechy jezte jen samostatně.

.Mléko a mléčné výrobky nejsou původně pro člověka určeny vůbec, pokud je přesto konzumujete, pak je nemíchejte a nepřidávejte do jiných potravin.

.Vše, co pijete a není to jen čistá voda, považujte za potravu.

 

Pokud se vyhnete špatné kombinaci potravin, eliminujete hnilobu a kvašení v žaludku a střevech. Vaše vnitřnosti nebudou „přeplněnou popelnicí“ ve které je mnoho jedů, které zpětně okyselují organismus, kdy pH těla klesá, dostaví se únava a nemoci.

 

Toto zjednodušené schéma je docela jasným logickým vysvětlením, proč je dobré ulehčit tělu práci s trávícím procesem a nekombinovat potraviny nahodile. Pokud totiž nejsou vaše orgány stále dokola přetěžovány, nejsou zničeny, mají čas se přirozeně regenerovat, nejsou nemocné, stárnou pomalu a vy také.

 

buffet-743683__180 

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

fruit-

Leave a Reply