Site icon halobio

BEZ MAGNEZIA JEDNODUŠE NEFUNGUJEME A MŮŽEME DOSTAT CUROVKU!

periodic-table-42115_640

To je fakt, který potvrzují vědci i lékaři. Poslední výzkumy ukazují, že bez magnezia neboli hořčíku nelze zvládnout cukrovku! Hořčík sehrává svou roli v citlivosti na inzulín, čím více ho dostanete do těla, tím lépe bude ochráněno před diabetem 2.typu.

Stejně tak hořčík brání i možnosti vzniku inzulínové rezistence. Ta vzniká v momentě, kdy tělo nedokáže efektivně využívat inzulín a hladina cukru v krvi nalačno je příliš vysoká. Lidé s rezistencí inzulínu vylučují močí většinou více hořčíku, než je optimální hladina, což jsou další ztráty hořčíku v těle.

Magnézium potřebuje i srdce, ledviny a svalstvo. Nedostatek hořčíku se občas projevuje jako migrény, křeče svalstva, vysoký krevní tlak, nevysvětlitelná únava, slabostí, poruchy srdečního rytmu, záškuby očí, úzkost čí panické záchvaty, špatná paměť, astma, krevní sraženiny.

Pozor na faktory, které zabraňují vstřebávání hořčíku nebo jeho nadměrné vylučování: alkohol, cukr, solení, léky… Ve větší míře však ztrácíme hořčík i při větším pocení, námaze a při stresu.

Magnézium je hojně zastoupeno v mořských řasách, listové zelenině, fazolích, některých druzích ořechů, semenech, avokádu, neslazeném kakaovém prášku, 100% čokoládě. Plodiny našeho století nerostou v dostatečně vyživené půdě, proto obsahují méně hořčíku, než dříve, hnojiva a další chemie je připraví o zbytek. Právě proto musíme občas dodávat organismu hořčík potravinovými doplňky. Daleko lépe se vstřebá tekutá forma hořčíku, který si tak můžete denně kapat do vody a pít. Namáčejte si nohy do Epsom soli (magnezium sulfát), kterou koupíte v každé drogerii velmi levně, občas se jí říká hořká sůl nebo Glauberova hořká sůl, neboť je zdrojem hořčíku. Magnezium se vstřebá kůží do těla a doplní chybějící hořčík.

Proč se často mluví o spojitosti hořčíku a vápníku?

Je to proto, že jejich poměr by měl být v těle v rovnováze. Pokud má někdo vyšší hodnoty vápníku, než hořčíku, pak může trpět velmi bolestivými křeči ve svalech, tento nepoměr často vede i k infarktu.

Magnézium berte současně s vitamínem K a D. Jeden podporuje druhý a pokud tato souhra není, pak vznikají zdravotní problémy.

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

Exit mobile version