PROČ JSOU LIDÉ ČASTO NEMOCNÍ KOLEM VÁNOC?

sugar-258113__180

Cukr poškozuje střevní flóru. Střeva jsou nejdůležitějším orgánem imunity. Extrémně zvýšený příjem cukru v době Vánoc tak představuje zátěž pro organismus, snižuje imunitu, která nemá sílu poprat se s viry nebo bakteriemi.

Limonády, coca-coly, cukrovinky, dortíky, koláče, zmrzlina a jiné sladkosti obsahují cukr, který vyvede tělo z rovnováhy a okyselí organismus. Kyselé prostředí je rájem mikroorganismů, které oslabená imunita nezastaví. Přecpaní a přeslazení pacienti, pak plní čekárny ordinací praktických lékařů nejčastěji kolem Vánoc.

 

sweets-268296__180

Další důsledky bílého jedu, cukru:

-diabetes

-přetěžuje slinivku břišní

-kvašení v těle, v jehož důsledku vzniká kyselina octová

-cukr se v procesu metabolismu mění na glukózu a alkohol

-vyživuje a podporuje růst nádorových buněk

-pomáhá bujení plísní a zvyšuje krevní tlak

-urychluje stárnutí

-způsobuje nedostatek magnezia

-snižuje hladinu vitamínu E v těle

-snižuje vstřebatelnost kalcia, magnezia a proteinů

-zvyšuje hladinu nežádoucího cholesterolu

-je příčinou obezity

-cukr je návykový, zvyšuje adrenalin a způsobuje deprese

 

Vyhýbejte se cukru a posilujte imunitu probiotiky, vitamínem D a C. Sladkého se nemusíte vzdát zcela. Zralé ovoce v rozumné míře, sušené nepřislazené a nesířené ovoce (datle, fíky, meruňky, švestky, hrozinky…), přírodní sladidlo stevie a vysoce kvalitní surový nepasterizovaný med, který nebyl ohřátý na více jak 45C, uspokojí lehce vaši touhu po sladkém.

I vánoční mlsání může být zdravé.

 

eating-405521__180

Leave a Reply