Site icon halobio

VÁNOCE NEBYLY VŽDY SAMOZŘEJMOSTÍ!

Vánoční svátky patří v naší zemi k tradičním oslavám křesťanských svátků. K tradicím Vánoc náleží adventní věnce se čtyřmi svícemi, symbolizující čtyři adventní týdny příprav, trhání barborky, zdobení vánočního stromečku, betlém, půst a zlaté prasátko, lití olova, vůně purpury a františka, obdarovávání dárky, slavnostní večeře, půlnoční mše a jiné.

Obdobou našeho Ježíška je v některých krajích Santa Klaus, v severských zemích skřítkové, Děda Mráz v Rusku nebo francouzský Pare Noell.

25. prosinec je oslavován jako den narození Páně a v mnoha zemích ráno najdou děti dárky pod stromečkem. U nás, pod vlivem římskokatolické tradice, naděluje Ježíšek v předvečer, tedy 24. prosince.

 

Víte, že :

 

MNOHO vánočních zvyků a obyčejů vychází z  pohanských tradic a to byl také důvod, proč bylo v minulosti mnoho let zakázáno slavit Vánoce v USA a Anglii? Nezákonné byly Vánoce v USA až do roku 1870.

 

PŘESNÝ datum Vánoc není znám z žádného historického zdroje. Některé hypotézy a dohady se přiklání k prvnímu týdnu ledna a jiné až k začátku března.

 

PŮVODNÍ pravé vánoční stromky visely „vzhůru nohama“, až mnohem později je lidé začali upevňovat do stojanů.

 

DO malého města  North Pole na Aljašce dojdou každoročně stovky tisíců dopisů s přáním pro Santa Klause.

 

NEZAPOMEŇTE, že nemáte 24. prosince šít ani plést, podle staré pověry by vám toto počínání přineslo smůlu, stejně jako praní, věšení prádla či psaní dopisu svému milému 25. prosince! A na co byste neměli zapomenout? Na polibek pod zavěšenou větvičkou jmelí!

 

Halobio rada:

Až na Štědrý večer vyjde první hvězda, můžete začít hodovat. Zkuste to tentokrát zdravě, bez tloustnutí, bez oslabené imunity a žlučníkových záchvatů. Majonézu v bramborovém salátu nahraďte rozmíchaným avokádem nebo rychlou  majonézou z rozmixovaných kešu ořechů a trošky vodu.  Pokud rybu, pak nesmaženou a tu, která nebyla krmena uměle na farmách. Vyrobte si nepečené cukroví z přírodních a bio dobrůtek, kde mouku nahradíte ořechovou moučkou, cukr přírodní Stevií nebo medem, běžné tuky vyměňte za kokosový olej, přidejte neslazený kokos, kakao. Mlsejte sušené bio ořechy, neslazené sušené ovoce, hořkou 100% bio čokoládu a semínka.

Najděte si čas na rodinnou pohodu, pohádku v televizi i vydatnou procházku nebo sport.

 

HALO BIO přeje zdravé a šťastné VÁNOCE VŠEM!

 

 

 

Exit mobile version