Site icon halobio

KADIDLEM PROTI RAKOVINĚ.

myrrh-tree

 

 

Olej z kadidla byl po tisíciletí používán při bohoslužbách, meditacích, ale i léčebně proti zánětům, infekcím, na hojení ran, pro snazší vykašlávání a pro udržení silné imunity. Dodnes je využíván v aromaterapii a v kosmetickém průmyslu.

Výzkum britské university potvrdil, že látky obsažené v kadidle jsou zatvrzelým nepřítelem rakoviny. Detailní studie například ukázala léčebný efekt u pacientek s rakovinou vaječníků, dokonce i v pokročilém stádiu tohoto typu karcinomu. Kadidlo je schopno zničit i ty rakovinové buňky, které nereagují na chemoterapii u rakoviny prsu, prostaty, tlustého střeva a jiných typů nádorů, včetně metastází.

Kadidlo je aromatická pryskyřice získaná z kmene stromu kadidlovníku Boswellia. Existuje několik druhů těchto stromů, jejichž pryskyřice se mírně liší. Odolné kadidlové stromy rostou často na skále a v drsných nehostinných podmínkách.

 

Nejrozšířenější je patrně použití esenciálních olejů z kadidla, které jsou známy pod názvem Frankincense. Tento olej má sladkou vůni, je považován za olej králů. Frankincense nejlepší kvality je jasně stříbrné barvy s lehce zeleným nádechem, levnější typy mají hnědožluté zbarvení. Vysoce kvalitní olej Frankincense v malém množství zředěný kokosovým olejem, vodou nebo medem lze použít vnitřně i kápnout pod jazyk. Častěji je tento esenciální olej používán do difuzorů nebo jako masážní olej.

 

 

 

 

 

Exit mobile version