Site icon halobio

DAROVAT KREV JE VÝHODNÉ I PRO NAŠE ZDRAVÍ.

 

Dárcovství krve je velmi ušlechtilé etické gesto člověka vůči jinému v nouzi, které může zachránit často život.

Darovat krev má však blahodárný efekt i na dárce samotného.

Pomůže vybalancovat hladinu železa v krvi, kterého má většina lidí vysokou hladinu. Přebytečné železo v těle totiž souvisí s větším množstvím infarktů. Organismus se nedokáže sám zbavit nadbytečného železa, které se proto usadí v játrech, srdci, slinivce břišní, může poškodit tkáně a způsobit vážné zdravotní problémy. Pacienti s rakovinou tlustého střeva mají ve většině případů příliš mnoho železa!  Ženy před menopauzou ztrácí krev s pravidelnou menstruací, ale po menopauze hladina železa v těle stoupá a úměrně  zvyšuje riziko vzniku infarktu. U mužů je nadbytek železa běžný. Pití alkoholu, používání železných pánví, hrnců a konzumace potravin s přídavkem železa podporují abnormální vstřebávání železa také.
Opakované dárcovství krve pomáhá k lepšímu průtoku krve, chrání výstelku cév a snižuje riziko jejich zablokování.

S darováním krve je spojeno i základní lékařské vyšetření a krevní testy na infekční choroby, HIV, hepatitidu, syfilis a další, což je nepochybně vynikající prevence.

Statistiky ukazují, že pravidelní dárci krve žijí déle!

Konec konců již v dávných dobách lékaři „pouštěli žilou“ pro snížení tlaku, zmírnění otoků, zharmonizování krve a posílení zdraví.

 

Exit mobile version