Hormon štěstí se v lidském organismu vyplavuje po sportovním výkonu, tělesné námaze, sexu, ale i vlivem některých potravin, jako je čokoláda. Hormon štěstí Endorfin způsobuje dobrou náladu, tlumí bolest, navozuje pocit štěstí a reguluje tělesnou teplotu. I taková konzumace kakaa provokuje vyplavování endorfinu.
ALE.
Kakao v horké čokoládě je chutné, ale kombinace s mlékem a cukrem zničí možný zdravotní přínos.
Čím více procent kakaa čokoláda obsahuje, tím je zdravější. Mléčné čokolády jsou plné cukru, dochucovadel, tuku a sušeného mléka, které způsobí více škody, než užitku. Navíc je v nich obsah kakaa zanedbatelný.
Hořká čokoláda není tak sladká, dokonce je i zdravá. Naturální přírodní 100% čokoláda je plná minerálů a antioxidantů, které likvidují škodliviny usazené v našem organismu z ovzduší, potravy, léků, chemie….. Bohužel obsahuje přidané tuky.
Kakao však může být i zdravé. Nejlepší variantou jsou nepražené naturální kakaové boby. Chutnají jako zvláštní druh oříšků s hořkou chutí a jsou plné hořčíku, draslíku, železa, vápníku, zinku a mědi. Speciálně dostatek hořčíku nás chrání proti srdečním chorobám, vysokému krevnímu tlaku a problémy s klouby. V kakaových bobech je mnohem více antioxidantů, než v borůvkách nebo v zeleném čaji!
A co víc? Pocit štěstí zaručen.