Site icon halobio

MÍSTO KLASICKÉHO ŠKROBU I PUDINKU JEDINĚ TAPIOKU!

 

Tapioka je extrakt z kořene rostliny, která je známa pod názvy Cassava, Maniok nebo Yucca. Tuto rostlinu lze přirovnat k bramboře, avšak její škrob neobsahuje lepek, má blahodárné účinky na naše zdraví. Tapioku používali již staří Mayové.

 

Tapioka je vynikající potravinou při bezlepkové dietě, neobsahuje totiž gluten! Je vyhledávána lidmi trpícími nesnášenlivostí lepku, celiakií a trávícími problémy vůbec. Klasické škroby jsou všeobecně nezdravé pro naše střeva, která musíme chránit, neboť v nich sídlí imunita. Sacharidy Tapioky naopak podporují trávení a štíhlou linii.

Tapioka pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, je tak vynikající prevencí infarktu, mozkové mrtvice a jiných nemocí krevního oběhu. Je rovněž zdrojem kyseliny listové a vitaminu B.

Tapioka posiluje kosti, snižuje riziko zlomenin a vzniku osteoporózy, neboť obsahuje obrovské množství vápníku. Pro ty, kdo trpí alergiemi na mléko a mléčné výrobky je Tapioka cenným zdrojem vápníku. Doplňuje i minerály draslíku, hořčíku, fosforu a železa.

Tapioku můžete zakoupit v prodejnách zdravé výživy, občas i v některém supermarketu ve formě škrobové moučky určené k zahušťování omáček, polévek a jiných pokrmů, Tapioka pudinku v prášku nebo granulí či perel. Doporučuji formu prášku, který se lehce rozpouští.

 

Zdravý jednoduchý recept na Tapioka čokoládový puding bez živočišného mléka:

Do 2 hrnků kokosového, mandlového nebo jiného rostlinného mléka rozmíchejte 5 polévkových lžic Tapioka prášku, 3 lžíce kakaového prášku, podle chuti cukru, anebo raději zdravého rostlinného sladidla Stévie a rozmíchejte případné hrudky. Přiveďte za stálého míchání do varu a lehce povařte až bude hmota jemná. Přelejte puding do misky a nechte vychladit v lednici.

Exit mobile version