Site icon halobio

„SLADKOU“ KREV MÁME VŠICHNI.

sugar-cubes1

Je to tak. „Sladkou“ krev máme všichni. To je normální stav.

Problém nastává, když se hladina cukru příliš sníží nebo zvýší.

Třtinový a řepný cukr (sacharóza) není jediným zdrojem, dalším jsou například cukry složité (polysacharidy), které jsou obsaženy v běžných potravinách jako je chleba, těstoviny, luštěniny, škroby, hydrogenované mastné kyseliny atd. Jejich přeměnou vzniká hroznový cukr neboli glukóza, která je hlavním zdrojem energie člověka.

Když se najíme, tělo okamžitě zareaguje a vyplaví hormon inzulín, který otevře buňky a tak do nich vstoupí glukóza. Energie, kterou glukóza tělu nabídne je spálena nějakou aktivitou nebo je uložena v podobě tuků v těle.

Pokud lidský organismus není zcela zdráv, pak se buňka jen pootevře a chová se, jakoby glukózu do buňky nechtěla vpustit, vzniká tak inzulínová rezistence. Tyto buňky vyžadují více a více inzulínu, aby je alespoň lehce pootevřely. Nevstřebaná glukóza zůstává v krvi, nemůže do buněk, které bez ní paradoxně strádají a ukládá se v podobě tuků. Mnoho lidí v takové situaci nemůže snížit svoji hmotnost, ať se snaží jakkoliv dietně jíst.

Co může skutečně vyřešit tento začarovaný kruh? Strava bez cukru s omezením sacharidů a potravin s vysokým Glykemickým indexem pomůže, ale bez pohybu to nejde. Cvičení a pohybová aktivita jsou jediným efektivním vyřešení příčin problémů. Dalším klíčem je pak snížení tělesné hmotnosti.

Inzulínová rezistence souvisí se změnami metabolismu v játrech, s receptory v mozku atd.

Porucha metabolismu cukrů je nazývána cukrovkou typu 2 (Diabetes 2).

Za normální hladinu cukru v krvi je považováno rozmezí 70 – 100mg na dl.

Právě zvýšené množství cukru v krvi jde ruku v ruce se změnami metabolismu tuků, tedy cévních usazenin cholesterolu, s nemocemi srdce a oběhové soustavy a s úmrtností v důsledku kardiovaskulárních nemocí. Selhání srdce bylo kdysi považováno za projev cukrovky, dnes je to oddělený problém, jehož řešení není podmíněno vyléčením Diabetu2. Vysoké hladiny cukru zadržují hořčík nutný pro správnou funkci cév a žil. Cukrovka způsobuje problémy i ledvinám, někdy vede až k jejich selhání v důsledku zadržování sodíku, následnému zadržování tekutin, které zvyšuje objem krve a zvyšuje i krevní tlak. Diabetes 2 bývá rovněž příčinou bolestivých onemocnění nervů, očních chorob až slepoty a tkz. „Diabetické nohy“ končící až amputací…

Bez léků je cukrovka vyléčitelná! Proč tohle lékaři neříkají svým pacientům?

Léky na cukrovku jsou dalším dobrým výdělkem pro farmaceutické firmy, potlačením skutečných příčin nemoci a zcela nesprávné oddělení od spolu fungování celého těla, pro které je stav cukru v krvi velmi důležitý. Uvědomme si, že zdraví miliardy buněk v našem těle je závislé na kvalitě potravy, kterou přijímáme.

RECEPT na alternativní léčbu:

… SLEDUJTE DENNĚ HODNOTY HLADINY CUKRU V KRVI.

… DODRŽUJTE DIETU PRO DIABETIKY (pozor na upravované tuky, používejte jen panenský za studena lisovaný lněný olej, rybí olej, kvalitní olivový olej a kokosový olej, žádné cukry, sacharidy, kofein, alkohol)

… KAŽDODENNÍ POHYB A SPECIÁLNÍ CVIKY UPRAVUJÍCÍ GLYKEMICKOU REZISTENCI.

… ZHUBNĚTE!

Exit mobile version