Pivovarské kvasnice můžete sehnat jako potravinový doplněk v tabletách nebo v sypké formě. Známý v České republice je potravinový doplněk Pangamin s obsahem pivovarských kvasnic.
(Jen drobné upřesnění, pivo není potravinový doplněk, ale alkoholický nápoj.)
Pivovarské kvasnice jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu B 12, který potřebují doplňovat vegetariáni nebo lidé s jeho nedostatkem trpící depresemi, nespavostí, chudokrevností nebo zácpou. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny ve vyváženém poměru. Tento typ kvasnic posiluje imunitu a ubrání organismus i před chřipkou. Pivovarské kvasnice jsou zdrojem selenu, draslíku, chrómu.
Je v nich dvakrát tolik proteinů, než v mase, které udrží srdce zdravé.
Pokud potřebujete zvýšit energii, zlepšit kvalitu vlasů nebo kůže, předcházet rakovině kůže a snížit hladinu cukru v krvi, pak pravidelně doplňujte pivovarské kvasnice.
Práškovou formu můžete použít na posypání jakéhokoliv jídla, do polévek, k přípravě kvasnicové polévky, pomazánky nebo pleťové masky.
Pleťová domácí maska z kvasnic a citronu.
Kolem 40 gramů kvasnic smíchejte se šťávou z čerstvého citronu do hustější kašičky. Naneste na pleť a nechejte zaschnout. Po 10ti minutách omyjte obličej teplou vodou. Citron můžete nahradit i vodou.
Kvasnicová pomazánka.
Cibuli nakrájenou na kostičky lehce osmahněte na kokosovém oleji a rozpusťte v této směsi 4 kostky kvasnic (v nouzi lze připravit i z instantních organických kvasnic). Můžete přidat hrst strouhanky, osmahněte a podlije troškou vody, aby pomazánka zhoustla. Přimíchejte 4 vejce, osolte, opepřete a natřete teplou nebo i studenou na celozrnný chleba nebo veganské suchary.