Pokud jste se seznámili s některými metodami alternativní léčby anebo jste byli svědky jejich fungování, jistě vás napadla otázka, která z nich je ta správná. Je jich tolik! Která funguje a proč? Pokud jich funguje víc, co je jejich pojítkem? Mnoho nejen alternativních lékařů se shoduje na tom, že příčinami rakoviny jsou mikroorganismy a změna kyselosti orgánů, právě díky jejich přítomnosti. Jinými slovy, pokud je v těle přemnožen mikroorganismus, produkuje toxiny a ty pak zkyselují předtím alkalické prostředí orgánů (některé orgány lidského těla potřebují mít trvale kyselejší prostředí, např. žaludek, pochva… ale i zde mohou mikroorganismy zvýšit kyselost na neúměrné hodnoty!) Pochopení zásaditosti a kyselosti organismu v důsledku výskytu mikroorganismů je vlastně odpovědí na otázku z úvodního titulku. ALTERNATIVNÍ léčebné postupy mají společné to, že se vlastně všechny ve svém finále snaží vyrovnat narušenou rovnováhu kyselosti a zásaditosti v lidském organismu. (Nemluvím zde o změně PH krve!!! Krev si udržuje stále stejnou hodnotu PH!). Jestliže tedy mluvíme o alternativní léčbě Dr. Budwig nebo Hulda Clark nebo dr. Simoncini nebo o metodě „javorový sirup a jedlá soda“ a jiných, je jen otázkou, kterou metodu zvolíme, protože ve svém důsledku všechny řeší rovnováhu PH v organismu. To je to, co je spojuje!!!!!! To jejich společný jmenovatel .
Například Dr. Gerson publikoval knihu o rakovině, ve které uvádí, že si všiml, že pacienti diagnostikovaní rakovinou měli vždy ještě jiné potíže, většinou chronické, které způsobila infekce houby, plísní, kvasinek, bakterií… a jsme zase u mikroorganismů.
Příklad pro ilustraci:
Pan MJ trpěl chronickou osteoartritidou, která je způsobena (i podle ortodoxní medicíny) záněty. Potraviny, které tento nemocný přijímal, byly bohaté na houby, plísně a kvasinky. Pan MJ vyčistil tělo od mikroorganismů, změnil svůj jídelníček (vyřadil nejen obiloviny, chleba pro vysoký výskyt neviditelných plísní, mléčné výrobky atd…) a tumor se zmenšil až časem zcela zmizel.
Samozřejmě, že lze namítnout, že to pan MJ jedl celý život, tak proč rakovina teď. Chronická onemocnění jsou ta, která trvají i roky a je úplně jedno, že jsme o nich v počátcích nevěděli. Mikroorganismy jednoduše řádily v jeho organismu tak dlouho, až vytvořily silné kolonie a pro tělo se staly neúnosnými díky dlouhodobé produkci toxinů, tudíž se projevily v podobě nádoru. Imunitní systém je v podstatě ten, kdo přerušil obranu těla. Proč? Stačila jen chřipka ve stejný okamžik, kam přesunul imunitní systém svou pozornost a neubránil dlouhodobě překyselené místo, kde se zatím vytvořil tumor. Silný imunitní systém je podmínkou poražení rakoviny. Imunitní systém mohou oslabit mikroorganismy, ale i nevyrovnanost hormonů jakou je dominance estrogenu..(velmi důležité!), dlouhodobě přijímaná strava překyselující organismus (chemicky upravená potrava, mléko, mléčné výrobky, cukr, mouka, příliš soli ) i toxiny jako je alkohol, tabák a jiné pro tělo jedovaté látky, bohužel i ozařování a chemoterapie.
Fakt je ten, že má 90% lidstva v těle škodlivé mikroorganismy. Procento, že k nim nepatříme je mizivé. Vzhledem ke kvalitě stravy a životního prostředí je to problém nás všech. Co je to mikroorganismus? Je to pouze mikroskopicky pozorovatelný organismus jako je bakterie, virus, plíseň, kvasinka, někteří prvoci, houby, některé řasy a parazité.
Shrnutí. Pokud má člověk rakovinu nebo se snaží o její prevenci, pak je nutné zbavit tělo od MIKROORGANISMŮ, jíst převahu ZÁSADOTVORNÝCH POTRAVIN, vyloučit i nápoje, způsobující kyselost organismu a posílit IMUNITNÍ SYSTÉM! Doporučuji prostudovat na internetu články ing. Bláhové, stáhnout zdarma v českém jazyce knihy Normana W. Walkera a posílit imunitní systém (cvičení, dýchání, sauny, eliminací stresu, odpočinkem, spánkem, pohodou, bylinkami……) ostatně na internetu jsou k dispozici stovky rad na posílení imunitního systému.
Tím nejdůležitějším faktorem jste vy a vaše změna. Není jednoduché se zřeknout mnohého, co máme rádi, ale to je už jen vaše rozhodnutí.