Poplach kolem překyseleného organismu? Podporuje nízké pH nádorové bujení nebo ne?

Řeč bude o pH, jehož rozpětí je 0-14, neutrální má hodnotu 7 a všechny nižší hodnotu než 7 jsou považovány za kyselé a hodnoty ve stupnici nad 7 pak za zásadité.

IMG_0259

Překyselení organismu je příčinou rakoviny a jiných nemocí. Právě toto tvrzení je jedním z pilířů alternativní léčby a snaha o zvýšení pH v těle nemocného, je pro léčbu zásadní.

Krev člověka má stabilní pH mezi 7.37- 7.47, pH menší, než 7 by znamenalo smrt.

O krev se starat nemusíme, tělo si vyrovnává pH samo a automaticky. Vybalancuje jednoduše pH tím, že sáhne do zásob jako je hořčík, draslík nebo vápník v kostech. (Pokud člověk překyseloval organismus od mládí, pak je jasné, že ho na stáří bolí klouby a lámou se kosti, které se těžko hojí, vyčerpal totiž zásoby vápníku.) Navíc dlouhodobá kyselost lidského těla, tedy katastrofický přebytek kyseliny mléčné, kyseliny močové…., nemají v těle co dělat, organismus je nedokáže pro velké množství vyloučit a tak se usazují v jednotlivých orgánech. Tělo vnímá kyseliny jako cizí látky, toxiny. Při vysoké koncentraci na jednom místě vytvoří ideální podmínky pro růst tumoru.

Okyselující jsou zejména všechny pokrmy tepelně upravené při teplotách nad 45C. Vysoké teploty vlastně přemění potravinu živou na mrtvou tím, že zlikvidují enzymy. Příčinou kyselosti v těle je zejména mléko a mléčné výrobky, cukr a vše přislazené, mouka, výrobky z mouky, škroby, maso, uzeniny a mastné výrobky, alkohol, cigarety, drogy, paraziti, záněty, plynatost, zácpa, nedostatek tekutin….., ale i sedavý způsob života a dlouhodobý stres. Špatná kombinace potravin je silným zdrojem kyselého organismu. Pro ilustraci takové knedlo-vepřo-zelo způsobí, že v žaludek dostane příkaz vyplavit „zásaditý“ enzym na zpracování knedlíků, tedy sacharidů a současně vyplaví „kyselý“ enzym pro zpracování masa, bílkovin. Kyselý a zásaditý se podle chemických zákonů neutralizují a tak zůstává oběd nestráven, leží dlouho v žaludku a tudíž podléhá rozkladu a hnije, hnilobný proces je kyselý.

Některé příčiny kyselosti nemůžeme změnit a i těch je s technickým pokrokem ažaž! Okyseluje nás znečištěné životní prostředí, smog, chemie všude kolem, hormony, pesticidy, herbicidy, konzervační barviva, chlór ve vodě, mikrovlnné trouby…

Neutralizovat kyselost v lidském těle dokáží naopak alkalizující potraviny a nápoje. Rozlišujte mezi pojmem okyselující a kyselá potravina. Není to totéž. Citron je kyselý, ale v těle působí jako potravina snižující překyselenost organismu.

Mezi alkalizující jedničky patří zelenina, ovoce a zejména čerstvě doma vymačkané a vylisované šťávy z ovoce a zeleniny. O alkalizujících a okyselujících potravinách je na komputeru plno podrobných informací a rad, takže je velmi jednoduché se zorientovat.

Ortodoxní medicína překyselení organismu ignoruje a k alternativním názorům se vyjadřuje, řekněme, nedůvěřivě. K jejich častým argumentům patří, že by tak byli už dávno všichni mrtví. Ano, kdyby neměli doktory. Ti jim totiž dají pilulky, nemoc umlčí, zakonzervují a odloží na později s diagnózou „vyléčeno.“ Problém se hromadí a vrší až jednoho dne zakonzervovaná nemoc exploduje a je tu nádor nebo smrt. To pojmenují jako jinou nemoc a řeší jako jiný problém. Často je to však jen důsledek nahromaděného a nevyřešeného. Před lékařským umem smekám, co se týká mechanických, operativních, transplantačních a diagnostických metod a techniky. Klasická léčba má ale své do očí bijící trhliny v oddělenosti, používání chemických pilulek a přípravků s účinky likvidující jiné orgány, v nekomplexnosti, v neintegrovanosti a v zatvrzelém konzervatismu.

Jedním z argumentů lékařů je i to, že alternativní medicína nemá dosti dokumentace a průkazného materiálu, o tom že funguje. Samozřejmě. Jak by mohla, když pracuje v „ilegalitě“, je ignorována a často i zakázána! Jak lékaři mohou vidět výsledky alternativních metod, když si před nimi zakrývají oči? Už kdysi někdo slavný a uznávaný pronesl, že pravda je to, co funguje. To je zásadní argument každého zdravého rozumu a jediné měřítko pravdivosti.

Ale co dělat, když nevíte, kam se přiklonit? Nemáte zkušenosti a bojíte se obou extrémů?

V takových situacích si položte otázku :“ Jak by asi reagovala příroda?“

Abychom nebyli kyselí a tedy nemocní, nabídla by přírodní, kvalitní, zdravé, jen čerstvé ovoce, zeleninu, semena, všechny její dary v přírodní formě a síle. Nabídla by čistou vodu, střídmý jídelníček s občasnými jednodenními půsty, kterými by vypudila z těla toxiny, parazity plísně, viry, bakterie a předepsala by nám recept na klid v duši. Zjednodušila by život, překombinování a sklony neustále něco řešit a komentovat, vedla by nás k pokoře a umění akceptovat.

A jak by nejefektivněji odkyselila již zaneřáděný a nemocný organismus? Dýcháním a pohybem. Při pohybu se totiž dýchání prohloubí, zrychlí se krevní cirkulace a tedy zásobení buněk kyslíkem, tedy regenerace a vyloučí se z těla kyseliny potem v pórech kůže a plícemi. Prodýchat se můžeme ke zdraví. Je nutné si však nastudovat techniky hlubokého a správného dýchání, které nemá zdaleka co dělat s našim povrchním „lajdáckým“ dechem.

Pro ty, co nemohou ze zdravotních důvodů cvičit existují formy pasivního cvičení, ozónové terapie, masáže lymfy, minerální far infra červené lampy, akupunktura a podobně.

Kopírování přírody je nejoptimálnější, jen ona totiž dokáže přesně naznačit, jak vybalancovat v lidském těle nejen hodnoty kyselosti bez vedlejších a destrukčních účinků na zbytek orgánů.

Takže zpět k titulku tohoto článku:

Poplach kolem překyseleného organismu? Podporuje nízké pH nádorové bujení nebo ne?

Tělu přirozená acidobazická rovnováha není pro žádný problém, když organismu pomůžeme. Extrém acidózy (kyselosti) a jejích důsledků (trvale zásaditého prostředí) nebo trvale překyseleného organismu není zdravý. Ve všem je třeba najít balanc, s tím si tělo ví rady. Devastovali jsme naší fyzickou schránku léta, je třeba ji vrátit do původního stavu a to za nás neudělá žádná pilulka, lékař nebo zázrak, jen naše každodenní sebekontrola, sebekázeň a návrat k věcem pocházejících z přírody.

Jedna odpověď na “Poplach kolem překyseleného organismu? Podporuje nízké pH nádorové bujení nebo ne?

  1. Pingback: OPLACH KOLEM PŘEKYSELENÉHO ORGANISMU? PODPORUJE NÍZKÉ PH NÁDOROVÉ BUJENÍ NEBO NE? | ChiUSA·

Napsat komentář