UŽ DÁVNO JSEM ZAHODILA ŽELATINU ZÍSKANOU Z KOSTÍ, ŠLACH A KŮŽE DO ODPADKOVÉHO KOŠE MINULOSTI. POUŽÍVÁM JEN ROSTLINOU ŽELATINU AGAR A ŘEKNU VÁM PROČ.

jello

NA ZÁVĚR JEDEN ÚŽASNÝ ZDRAVÝ RECEPTÍK, VYBERTE SI SAMI, ZE KTERÉ ŽELATINY SI JEJ VYTVOŘÍTE.

Želatina živočišného původu je vlastně klih, který je vyvařen z kostí, šlach, kůže a buďme rádi, že nevím z jakých dalších jatečních odpadů.

Želatina rostlinného původu se jmenuje Agar a vyrábí se z mořských řas. Je oblíbena nejen mezi vegetariány, ale i „dietaři“, je totiž zcela bez kalorií, bez barvy a bez chuti či zápachu.

Agar se dá běžně koupit v českých drogeriích, obchodech se zdravou výživou, přes internet i jinde ve formě prášku. Používá se pro všechny účely, stejně jako živočišná želatina pro přípravu dortů, krémů, zákusků, zmrzlin, pudinků, želé……        Z Agaru se vyrábí ale i vstřebatelné nitě používané při operacích, gely, šampony a věřte nebo ne, dá se využít i na obličej, jako domácí pleťová maska (vyzkoušeno).

Agar obsahuje 770 mg magnézia! V málo které potravině byste tak vysoké číslo a tudíž pomoc v bitvách s vysokým tlakem, srdečně cévními chorobami a zlobivými klouby našli! Obsahuje i dosti vlákniny, jódu, železa a vápníku. Agar je vynikající při hubnutí, při zácpách, čištění střev, návalech a cukrovce.

Jednoduchý recept na zdravé a osvěžující ovoce v želé.

Potřebujete:

. 2 lžíce prášku z Agaru

. 2 šálky vody

. 2 šálky vaší oblíbené šťávy, kterou si doma vymačkáte   z hroznů, jablek, brusinek…..

. můžete použít i sladidlo Stevii, což není nutné

. umyté ovoce dle možnosti a chuti, já jsem zvolila nakrájené banány, ostružiny a maliny, ovocem nešetřete, želatina je jen to, co jej spojí.

Příprava:

Smíchejte v hrnci vodu a šťávu spolu s Agar práškem, přiveďte za stálého míchání k varu, pak stáhněte teplotu a míchejte další tři minuty na mírném ohni. Po odstavení ihned smíchejte s ovocem a naplňte do formy nebo misek (rychle tuhne). Postup dávkování na vařenou směs si přečtěte raději na obalu a použijte doporučený postup, hustota a tedy dávkování se mohou u jednotlivých druhů výrobců lišit od toho mého. Nechte dobrotu ztuhnout a vychladit v lednici. Je to vynikající zákusek, nekalorická svačinka i osvěžení pro parné dny. Vřele doporučuji.

EDN-15931-1

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

bio-42609_640

Napsat komentář