O ČEM MUŽI NECHTĚJÍ ANI MLUVIT ANI SLYŠET?

frosted-glass-741503__180

O MUŽSKÉ MENOPAUZE NEBOLI ANDROPAUZE.

Když něco ignoruji, neznamená to, že to přestane existovat.

Fakt, že muži prochází poklesem mužských hormonů prakticky od třicátého roku života, mají lékaři a vědci potvrzen.

O tom, že se tento pokles výrazně projeví mezi 50-55 lety a pak se prohlubuje, není také pochyb.

Proč se o hormonálních a s tím spojených zdravotních, fyzických a psychických změnách u mužů nemluví?

Stydí se, považují tyto změny za zženštilé a v této roli ztrácí půdu pod nohama? Existenci vlastních hormonálních změn si vlastně nechtějí ani připustit.

Krevní testy mužů po padesátce však ego nemají a tak ukazují pokles mužského testosteronu a DHEA nekompromisně.

Klesá testosteron, steroidní hormon, který se u mužů tvoří ve varlatech.

Klesá DHEA, hormon, který produkují nadledvinky a obecně jeho pokles souvisí se stárnutím, ukládáním tuku, svalovým napětím, libidem, vznikem cukrovky, je proti rakovinový, antidepresivní.

S hormonálním poklesem se dostavují i změny nálad, větší podrážděnost, rozladěnost, nervozita, neznámá úzkost či nekontrolovatelné výbuchy hněvu, častější únava…

Poklesem hormonů muži ztrácí svalovinu a mívají daleko větší předpoklady k ukládání podkožního tuku a ztrátě vlasů. Objevuje se i nerovnováha cholesterolu a větší riziko infarktu a mozkové příhody.

Poklesem hormonů se stává mužská žláza předstojná neboli prostata často problematickou. Muži by měli chodit pravidelně na krevní testy k lékaři a sledovat hodnoty hormonu. Pokud je hodnota testu PSA vyšší, než 2, může signalizovat rakovinu prostaty. Lékaři v ČR jsou více tolerantní a za alarmující povazují až hodnoty nad 4.Hormonální léky od lékaře mají jistě své výhody, ale i vady. Záleží na každém, zda na hormonální léčbu přistoupí. Z bylinných léčivek je dobrý ženšen, omega3 kyseliny, saw palmeto, kořen kopřivy, dýňová semínka, vitamíny A, B,E. Myomin jsou přírodní bylinné kapsle určené pro podporu korekce hormonální hladiny pro muže a ženy. Více na http://www.ChiUSA.cz

chi-formula-myomin_md

Andropauza souvisí i se snížením libida a sexuální výkonosti, což muži nesou extrémně těžko.

Je pro ně náročné ustát tuto změnu, proto se mnoho z nich promění ve workoholiky, další se změní ve stěžovatele, morousy a upadnou do apatie, život vzdají a jen se vyskytují. Muži ve třetím případě chytí „druhou mízu“, najdou si mladou milenku a snaží se dokázat sobě i okolí, že u nich udělal přirozený chod věcí života výjimku. Největší zoufalci zkombinují všechny tři výše uvedené možnosti .

Rada pro každého muže, jak z této situace elegantně, s grácií a bez ztráty bodů ven: sport, cviční, pohyb! Pomoc v domácnosti je také pohyb. Jezte hodně zinku a cvičte, protože hormony ztrácíte přímo úměrně tomu, jak tloustnete. A navíc, když dobře vypadáte, nemusíte si nic dokazovat.

Muži mají v tomto období právo na ohledy a pochopení a není třeba dělat z mužských hormonálních změn tabu. Příroda k nim byla v tomto ohledu vlídnější, než k ženám, neboť pokles mužských hormonů není tak náhlý drastický, neukončí jejich plodnost, nemají návaly a fyzické bolesti. Nepřestávají být nikdy kdesi uvnitř hravými chlapci, takže je pro nás ženy lehké, je nadále milovat.

boy-flying-happy-boy-693381__180

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

bio-42609_640

Jedna odpověď na “O ČEM MUŽI NECHTĚJÍ ANI MLUVIT ANI SLYŠET?

  1. Pingback: O ČEM MUŽI NECHTĚJÍ ANI MLUVIT ANI SLYŠET? | ChiUSA·

Leave a Reply