„CHEMOTERAPIE“ BEZ CHEMIE?

beet-root-798097__180

Takto je možno nazvat metodu, která využívá živiny červené řepy, jež dokáží porazit rakovinu. Velmi přísná dieta je postavena na podávání bulvy kořene červené řepy. Sytě červená barva řepy, rubidium a cesium jsou patrně rozhodující prvky proti nádorové účinnosti. Navíc železo, které řepa obsahuje, je pro člověka lehce vstřebatelné.

Vysoký krevní tlak je možné snížit nitráty obsažené v červené řepě. Uvolňuje krevní cévy, zlepšuje průtok krve a tím snížení tlaku. Nejdoporučovanější je čerstvá šťáva z řepy, rozhodně v neupravené formě. Je zajímavé, že je její efekt snižovat tlak mnohem vyšší u mužů, než u žen trpících hypertenzí. Vypití skleničky šťávy z červené řepy dokáže snížit krevní tlak již během několika hodin.

Je velmi zajímavé, že vědci zjistili, že hemoglobin (bílkovina v červených krvinkách) v lidské krvi je téměř identický s hemoglobinem v červené řepě. Hemoglobin přenáší kyslík po celém těle. Vědci nadále zkoumají možnost, zda by mohl řepný hemoglobin nahradit v budoucnu krev.

Červená řepa je účinná při odvádění odpadů z organismu, při revmatismu, dně, MS, potížích jaterních, žlučníkových, trávícího systému vůbec. Dokáže zregenerovat organismus po užití drog. Řepa chrání i proti zánětům díky betainu.

Mimo železa je řepa zdrojem draslíku, manganu a kyseliny listové.

beet-545775_640

Červenou řepu používejte opatrně, zvyšujte dávkování postupně, nepodávejte ji na lačný žaludek. Ve velkých dávkách bez postupného navykání může způsobit nevolnost a závratě. U některých lidí způsobuje zarudnutí moči, což není nijak nebezpečné. Jak již bylo řečeno, řepa dokáže odvést odpadní látky z těla, vyčistit střeva i krev, proto je nutné zvyšovat dávkování postupně, aby se tělo nezamořilo přílišným vyplavením toxinů, které by vyvolaly zdravotní problémy.

NEVYHAZUJTE ZELENÉ LISTY ŘEPY! JE v nich obrovské množství vlákniny, proteinu, fosforu, zinku, B6 vitamínu, hořčíku, draslíku…… Přidejte je k zelenině při domácím lisování šťáv nakrájejte do tradičního salátu listy i červený kořen nebo krátce napařte. V bio prodejnách je také k dostání prášek z červené řepy.

beetroot-904371__180

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

beet-root-798097__180

Leave a Reply