Takto je možno nazvat metodu, která využívá živiny červené řepy, jež dokáží porazit rakovinu. Velmi přísná dieta je postavena na podávání bulvy kořene červené řepy. Sytě červená barva řepy, rubidium a cesium jsou patrně rozhodující prvky proti nádorové účinnosti. Navíc železo, které řepa obsahuje, je pro člověka lehce vstřebatelné.
Vysoký krevní tlak je možné snížit nitráty obsažené v červené řepě. Uvolňuje krevní cévy, zlepšuje průtok krve a tím snížení tlaku. Nejdoporučovanější je čerstvá šťáva z řepy, rozhodně v neupravené formě. Je zajímavé, že je její efekt snižovat tlak mnohem vyšší u mužů, než u žen trpících hypertenzí. Vypití skleničky šťávy z červené řepy dokáže snížit krevní tlak již během několika hodin.
Je velmi zajímavé, že vědci zjistili, že hemoglobin (bílkovina v červených krvinkách) v lidské krvi je téměř identický s hemoglobinem v červené řepě. Hemoglobin přenáší kyslík po celém těle. Vědci nadále zkoumají možnost, zda by mohl řepný hemoglobin nahradit v budoucnu krev.
Červená řepa je účinná při odvádění odpadů z organismu, při revmatismu, dně, MS, potížích jaterních, žlučníkových, trávícího systému vůbec. Dokáže zregenerovat organismus po užití drog. Řepa chrání i proti zánětům díky betainu.
Mimo železa je řepa zdrojem draslíku, manganu a kyseliny listové.
Červenou řepu používejte opatrně, zvyšujte dávkování postupně, nepodávejte ji na lačný žaludek. Ve velkých dávkách bez postupného navykání může způsobit nevolnost a závratě. U některých lidí způsobuje zarudnutí moči, což není nijak nebezpečné. Jak již bylo řečeno, řepa dokáže odvést odpadní látky z těla, vyčistit střeva i krev, proto je nutné zvyšovat dávkování postupně, aby se tělo nezamořilo přílišným vyplavením toxinů, které by vyvolaly zdravotní problémy.
NEVYHAZUJTE ZELENÉ LISTY ŘEPY! JE v nich obrovské množství vlákniny, proteinu, fosforu, zinku, B6 vitamínu, hořčíku, draslíku…… Přidejte je k zelenině při domácím lisování šťáv nakrájejte do tradičního salátu listy i červený kořen nebo krátce napařte. V bio prodejnách je také k dostání prášek z červené řepy.
Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.
Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.
Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz