DEJTE SI POZOR NA NEPRAVOU SKOŘICI! MŮŽE ŠKODIT VAŠEMU ZDRAVÍ.

cinnamon-2321116_960_720

 

 

Skořice patří do kuchyně snad v celém světě. Skořice není jen voňavé, sladké a hřejivé koření, ale i lék.

Je však nutné vybrat PRAVOU SKOŘICI!

Náhražka pravé skořice je k nepoznání, stejná barva, vůně…

Skořice Cassia je náhražkou skořice, která obsahuje vysoké množství KUMARINU, který může být ve vyšších dávkách škodlivý. Poškozuje totiž játra, ředí krev, způsobuje tedy krvácení, bolesti hlavy, je karcinogenní a nemá léčivé účinky jako skořice pravá. Tato skořice je dovážena z Číny a Vietnamu.

 

Pravou skořici lze najít pod názvem Cejlonská skořice. Pochází a je dovážena z Cejlonu a Srí Lanky. Jen o této skořici lze hovořit jako o léku. Pomáhá zlepšovat inzulínovou rezistenci, cukrovku, snižovat krevní tlak. Je vyhledávána při dietách, působí přímo na buňky svalů a mění cukr na energii. Skořice cejlonská snižuje hladinu špatného cholesterolu Pro své vynikající protiplísňové, anti virální a antibakteriální účinky je vyhledávána zejména na podzim a v zimě, v období chřipek, angín a nachlazení. Stejně jako řada „Super potravin“, má i skořice podpůrný efekt v boji proti rakovině.

skorice cej

 

Leave a Reply