NĚKTERÉ FARMACEUTICKÉ LÉKY URČENÉ K LÉČBĚ VYSOKÉHÉHO KREVNÍHO TLAKU MOHOU PŘISPĚT K SRDEČNÍMU SELHÁNÍ!

Stethoscope and heart, isolated on white background

Stethoscope and heart, isolated on white background

Hned po rakovině je nejčastějším zabijákem kardiovaskulární onemocnění způsobené vysokým nebo kolísavým tlakem!

Vysoký tlak neboli hypertenze vystavuje tepny soustavnému tlaku krve a je tudíž velmi nebezpečný. Jeho záludnost je dána i tím, že nemusí mít dlouho žádné příznaky.

Ideální hodnota tlaku je kolem 120/80. Naopak hodnoty 140/90 a více jsou považovány za hypertenzi. Kolísavý tlak je stejně a mnohdy i více problematický. Náhlé výkyvy tlaku totiž způsobují silné nárazy na stěny cév a mohou tak snadno odpojit ze stěn krevní sraženiny a způsobit embolii.

PIJTE HODNĚ VODY A HLÍDEJTE SI MINERÁLY!

Jednou z nejvýznamnějších příčin vysokého krevního tlaku je dehydratace a ztráta elektrolytů minerálů. Některé farmaceutické léky určené k léčbě vysokého krevního tlaku zhoršují dehydrataci. Dostatek tekutin a elektrolytů minerálů zaručuje správnou elektrickou vodivost. Ta je potřebná pro výrobu buněčné energie. Když dojde k zadržení tekutin, vznikne otok a ten je doprovázen vysokým tlakem a destrukcí buněčných funkcí. Léky na krevní tlak a diuretika ironicky poškozují zejména draslík a hořčík, dva zásadní elektrolyty, tedy vodiče, které vedou normální krevní tlak a buněčné funkce.

HOŘČÍK JE ŽIVOTNĚ DŮLEŽITÝ!

Jeho nedostatek je rizikem kardiovaskulárních onemocnění, inzulínové rezistence, zvýšené srážlivosti krve, zánětů, osteoporózy, zvýšení napětí svalů nebo svalových křečí …….. Pro doplnění hořčíku jezte zelenou listovou syrovou zeleninu jakou je kapusta, špenát, ale i ořechy, semena nebo potravinový doplněk, vhodný je tekutý hořčík přidaný do sklenice vody.

VYVARUJTE SE KUCHUŇSKÉ SOLI!

Sodík ve vyšší koncentraci způsobuje zvýšení objemu krve, krevního tlaku a nedostatek minerálů. Samotné omezení soli pomůže, ale hypertenzi zcela neřeší, zato dostatek vody a rovnováha elektrolytů minerálů v těle ano (řeč je o minerálech draslíku, hořčíku, manganu, chromu, vanadu…).

Obezita, cukrovka, nevhodná strava, alkohol, drogy, cigarety, antikoncepce, steroidy, onemocnění ledvin a žláz s vnitřní sekrecí rozhodně nesvědčí léčbě vysokého tlaku.

POHYB JE PILÍŘEM ZDRAVÉHO KARDIOVASKULÁRNÍHO SYSTÉMU!

Jen 30 minut intenzivního cvičení denně může udělat s vaším zdravím zázraky. Stejně tak je důležité i relaxovat, odpočívat a vydatně spát.

JEZTE ZDRAVĚ!fruits-vegetables-forming-heart-love-topic-healthy-eatin-eating-isolated-43233391

Používejte jen olivový, kokosový a lněný olej, potraviny a doplňky s obsahem omega 3 kyselin, jezte syrovou zeleninu a ovoce, česnek, stravu bohatou na vitamín E a selen.

Vysoký krevní tlak přece nemusí nutně vyústit v arteriosklerózu, mozkovou mrtvici, ischemickou chorobu srdeční, infarkt myokardu či ledvinové selhání!  K markantnímu snížení tlaku pomohou i byliny v kapslích Hypertine, o ně si můžete napsat na adresu: http://www.Famatusa@gmail.com

Leave a Reply