NOVÉ STUDIE UKAZUJÍ, ŽE CUKROVKU TYPU 2, GLYKEMICKOU REZISTENCI A OBEZITU LEHCE VYLÉČÍTE JEN ZMĚNOU STRAVY!

vegetables-752156__180

Nárůst cukrovky je za poslední půl století 700 krát větší!!!

Cukrovkou 1. typu trpí jen 5 % lidí. U diabetes 1 vlastně pustoší vlastní imunitní systém buňky, které ve slinivce produkují inzulín a výsledně ztratí hormon inzulínu zcela. Pokud by nebyl inzulín dodáván injekčně, člověk by zemřel.

Mnohem častěji se objevuje diabetes typu 2. Je možné jej zcela vyléčit. V tomto případě tělo produkuje inzulín bez problémů, ale nedokáže ho rozpoznat a správně použít.

Varovným příznakem je inzulínová rezistence a projevy jako je rozmazané vidění, neúměrné přibývání na váze, nadměrná žízeň a hlad, únava, časté infekce kůže, necitlivost nebo mravenčení končetin, nevolnost, vleklé hojení ran.

Pokud zjistíte, že máte zvýšený cukr, je to znamení, že disponujete větším množstvím, než potřebujete. Cukr je nahromaděný v krvi, vyplaví se odpovídající množství inzulínu, aby uložil cukr. To je vlastně hlavní úloha inzulínu. Uloží malé množství ve formě škrobu, ale většinu uloží v podobě tuku. Vedlejší účinek inzulínu je ve snížení hladiny cukru. Lékaři se často soustředí právě na tuto sekundární funkci a diabetes 2 léčí snižováním hladiny cukru v krvi, což neřeší problém, je to jen cvičení marnosti.

JEDINÝ ZPŮSOB JAK VYLÉČIT CUKROVKU JE ZMĚNIT JÍDELNÍČEK!

Téměř většina diabetiků s cukrovkou typu 2 může být vyléčena bez konvenční léčby.

Musí však radikálně:

přestat konzumovat maso a uzeniny, neboť obsahují nevhodné tuky, nasycené kyseliny ve vysoké hladině, stejně jako tučné mléčné produkty.

Pokud je totiž v krvi příliš mnoho „špatného“ tuku z masa, mastných výrobků a nevhodných olejů, pokryje pak stěny cév, molekuly cukru v krvi a inzulínové receptory TUK, což zastaví normální metabolické pochody. Krevní tuk tedy zvyšuje hladinu glukózy v krvi, viníkem není cukr. Molekulám cukru je jen znemožněn další krok normální metabolické přeměny, jsou obaleny tukem a tak uvězněny v krevním řečišti a my pak mluvíme o vysoké hladině cukru v krvi.

samozřejmě, že celý proces léčby podpoříte absencí cukru, fruktózy a sacharidů, které se na cukr změní, vyhněte se bílému chlebu, pečivu, rýži, bramborám, těstovinám.

jezte bio potraviny s vysokým obsahem „zdravých“ tuků, přirozeně se v nich vyskytujících jako je avokádo, kokos, ořechy (ne buráky!), olivy, semena, nepražené kakaové boby…

základ zdraví je skryt v salátech a zelenině.

dohlédněte na dostatek omega 3 kyselin.

…jezte probiotika, čím více máte ve střevech dobrých bakterií, tím odolnější je váš imunitní systém.

cvičit denně je nutné!

dostatek slunce a vitaminu D, studie dokazují jeho vliv na snižování rizika diabetu 2.

Vegetariánská strava a předchozí doporučení jsou ideálním základem, jak zatočit s cukrovkou typu 2 a obezitou jednou provždy!

 fruit-stand-266598__180

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

bio-254545_640

Leave a Reply