AU!

headache-388876__180

Fyzickou bolest všichni dobře známe. Je to jeden z našich obranných mechanismů, jednoduše upozornění, že něco není v pořádku. Mnoho lidí automaticky sáhne po prášku, nějakém analgetiku, na bolest. Jednou za rok se nic nestane. Ale co když má člověk bolesti často? Co když nemůže z jiných zdravotních důvodů polykat prášky na bolest nebo je jednoduše zažívání neudrží? Anebo co když si přečte přiložený leták se složením a riziky vedlejších účinků chemického preparátu a vyděsí se, neboť zjistí mezi řádky, že jedním z vedlejších účinků je při troše smůly i smrt?

Pak se milý člověk začne poohlížet po nějaké naturální radě nebo alternativní metodě. Nejisté techniky pokusů „když se neotráví, přežije“ zůstaly zapomenuty ve středověku. Dnešní alternativní medicína dala přežít jen účinným starým moudrům, technikám moudrého východu a novým ověřeným a bezpečným metodám.

Druhů bolesti je mnoho, každá vyžaduje jiný přístup, obecně se osvědčují tyto:

massage-389716__180

Chiropraktik se zkušenostmi dokáže pomoci s mnohými druhy chronické bolesti.

Akupunktura je metoda, při které jsou vpichovány jehly do specifických bodů a působí několik desítek minut.

Akupresura je podobná metoda, kdy se body bolesti stimulují tlakem.

Sauna , ozónová sauna, infra červená sauna, infra minerální červená lampa jsou velmi účinné metody, jak snížit bolest.

Strečink je zaměřen na cílené partie, které je nutno protáhnout a odblokovat tak centrum bolesti.

Silový tréning pokud je prováděn pod vedením odborníka, dokáže posílit svaly, které jinak tlačily na body bolesti.

Masáže uvolňují endorfiny, které pomáhají navodit relaxaci a ulevit od bolesti, rovněž terapie a masáže esenciálními oleji,

meditace, jóga, snižování stresu.

Mast z kostivalu je účinným mazáním na bolest. Zázvorový čaj, kurkuma, ananas, chilli papričky, lékařské konopí a mnoho jiných obsahují bolest tlumící látky.

Pro kontrolu bolesti se osvědčilo vyloučení cukrů a obilovin z jídelníčku.

Myosteo jsou výjimečně účinné bylinné kapsle zcela naturální a bez vedlejších účinků, které dokáží potlačit bolesti hlavy, migrény, bolesti kostí, páteře, svalů, snižuje křečové záchvaty a jiné.

Myosteo_large

Leave a Reply