NEJSTARŠÍ ANTIBIOTIKUM A ZÁKLAD IMUNITNÍHO SYSTÉMU.

flower-335608__180

Některé rostliny dostaly od matky přírody schopnost bránit se proti přirozeným škůdcům. Po mechanickém narušení nebo poškození se tak u nich automaticky spouští silný obranyschopný mechanismus.

Stejně tak tomu je u česneku. Když jej mechanicky narušíte nožem nebo jinak během několika sekund produkuje látku alliin a z té vznikne allicin. Tato látka je vlastně důvod, proč je česnek tak silně proti infekční a proč produkuje  silné aroma. Je takto vybaven, aby se mohl bránit proti hmyzu a houbám v přírodě. Tato vzácná látka je lehce zničitelná teplem a zahříváním během minuty.

garlic-862331__180

Pokud ovšem nasekáte a rozdrtíte česnek a necháte ho odpočinout jen tak na vzduchu, ne více a ne méně, než 10 minut (dodržení času je stěžejní! ), potom jej přidáte do již dovařeného teplého jídla, pak si zachová dosti účinných látek.

Jednoduše řečeno, česnek by měl být zkonzumován po deseti minutách po nakrájení, ale nečekejte déle než 60 minut. To je totiž doba, kdy je allicin v česneku prospěšný pro vaše zdraví.

Česnek je lépe drtit v ručním lisu na česnek, než nožem nebo mletím, uvolňuje tak více prospěšných látek.

Česnek je přírodní antibiotikum. Používal se již ve starých dobách při léčbě infekcí uší. Chrání a buduje silný imunitní systém, výzkumy prokazují, že dokáže potlačovat nádory rakoviny. Česnek snižuje krevní tlak, roztahuje žíly, je vynikající u arteriosklerózy, při revmatických potížích, nemocech ledvin, trávení včetně žaludečních vředů.

Česnek je účinný zejména u chřipky, virózy a infekcí vůbec. Připravte si doma tinkturu z česneku a vybudujte silnou imunitu na podzim a zimu!

Domácí tinktura z česneku:

Nakrájejte 100 g čerstvého česneku, po deseti minutách „odpočinku“ jej nasypejte do sklenice s 2dcl čisté vodky a sklenici uzavřete. Nechte ji ležet 7-14 dní v pokojové teplotě a občas protřepejte. Pak tekutinu přeceďte a nakapejte denně 2-20 kapek do trošky vody (každý má jinou schopnost tolerovat česnek, proto je dávkování individuální). Kapání opakujte 3 krát denně nalačno.

medicine-415397__180

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

bears-garlic-349916__180

Leave a Reply