Jablko zapříčinilo v ráji pěkný zmatek.
Zkonzumujeme-li jedno jablko denně, pak způsobíme slušnou paniku i svým zdravotním neduhům a nemocem. Jak se říká : „Jedno jablko denně a nepotřebujete lékaře.“
Jablka jsou totiž velmi silnými antioxidanty, které ničí volné radikály v těle. Obsahují, zejména ve slupkách, obrovskou dávku vitamínu C, vitamínů řady B, železa, vápníku, fosforu, zinku a mědi. Jsou dobrým zdrojem vlákniny. Nejzdravější jsou fenolové sloučeniny, čím více jich jablko obsahuje, tím náchylnější je k hnědnutí dužiny po rozřezání, ale je také zdravější a naopak.
Jablka mají schopnost absorbovat špatný cholesterol, snižují riziko vzniku ischemické choroby srdeční, astmatu, chrání nervové buňky mozku i před Alzheimerovou chorobou, diabetem typu 2, stimulují buňky slinivky břišní, posilují paměť.
Poslední četné vědecké studie potvrzují, že pravidelná konzumace jablek chrání před rakovinou jater, tlustého střeva, plic, kůže, prsu a dalších typů nádorů.
Jablka pochází z čeledě růžovitých, což nám možná napoví samy květy jabloně.
Víte, že když jablko
…hodíte do vody, tak se nepotopí, neboť obsahuje 25% vzduchu?
…je i nejoblíbenější pochoutkou koní?
…pochází z Kazachstánu?
…že rozkrojené jablko ochráníte delší dobu před zhnědnutím pokapáním dužiny čerstvou citronovou nebo ananasovou šťávou?
…přivezli do Ameriky první kolonisté a původní obyvatelé je nazývaly „zimními banány“?
…bylo pro staré kultury znakem bohatství, lásky a plodnosti?
…může pozitivně harmonizovat hladinu estrogenu u žen v menopauze?
… se vyskytuje v osmi tisících různých odrůdách?
… neorganické jablko patří k nejvíce chemicky a pesticidy kontaminovaným plodinám?
…můžete částečně zbavit pesticidů tak, že jej namočíte do roztoku 10% jablečného octa a 90% vody?
Jednoduše řečeno, jezte denně jedno čerstvé organické bio jablko, pijte domácí čerstvě vylisované jablečné šťávy, sušená jablka a můžete klidně zapomenout jméno svého lékaře!