„DĚRAVÝ MOZEK“ A RAKOVINA.

brain-20424__180

 

Americká lékařka Veronica Desaulniers hovoří otevřeně o zánětech v lidském těle jako o jedné z hlavních příčin mnoha závažných a život ohrožujících nemocí dnešní doby.

Záněty v těle člověka mohou vznikat z různých důvodů. Nejčastější příčinou je potrava, zejména cukr, pšenice a výrobky z pšenice, nezdravé oleje, nedostatek melatoninu, ale i přílišná zátěž mobilními telefony, na kterou tělo reaguje opět zánětlivou reakcí.

Doktorka Desaulniers za označuje bariéry, ochranné hranice mozku, zkráceně BBB. Tyto bariéry fungují velmi důmyslně a dokáží přesně rozpoznat látky, které by mohly být toxické pro mozek i když nemusí být nebezpečné lidskému tělu a tyto patogeny zadržet vně. Celý ochranný mechanismus perfektně funguje do doby, než jej naruší zánět. Ten totiž způsobí tzv. „děravý mozek“ a uvolní k němu cestu větším částicím včetně toxinů. Výsledkem může být vznik tumoru mozku, leukémie, rakoviny lymfy, prsu, roztroušené sklerózy, Autismu a jiných.

Prevence spočívá v léčbě zánětů v těle a likvidaci jejich příčin. Doktorka Desaulniers doporučuje zcela vyřadit ze stravy cukr, pšenici a pšeničné výrobky, nezdravé oleje. Omezit frekvenci používání mobilních telefonů. Naopak doporučuje denně koření kurkumy, omega 3 a rybí olej. Dostatek kvalitního spánku zabezpečí výrobu potřebného protizánětlivého melatoninu v těle. Na záněty jsou prý vynikající i aromatické oleje z peprmintu, myrty a šalvěje.

Podobným, již delší dobu známým fenoménem, je problematika tzv. „děravého střeva“, Podobnost názvu není náhodná, neboť je i příčina stejná – z á n ě t. V důsledku narušení střeva vlivem zánětu jsou známy rakoviny tlustého střeva, konečníku, ledvin, plic, jater, autoimunitní nemoci a alergie.

Jednou za rok by měl každý požádat svého lékaře o krevní rozbor se zaměřením na zánět v těle a to od jednoduché sedimentace krve až po krevní test CRP, tedy C-reaktivního proteinu, jehož rychlý vzestup signalizuje bakteriální infekci a pomalý vzestup virus, test ASLO a další. Ne vždy totiž o zánětu víme, některé jsou chronické, letité, skryté, bez projevů, ale v konečném důsledku osudové.

blood-1291132_960_720

 

Leave a Reply