Lidé, kteří jedí hodně cibule, trpí rakovinou jen ojediněle. Cibule totiž obsahuje látky utlumující zejména rakovinu vaječníků, jater, prostaty, prsu, tlustého střeva a jiných. Čím silnější aroma cibule má, tím je větší aktivita jejich anti-karcinogenů. Červená cibule a sladká cibule mají menší účinnost v potlačování rakoviny, ale zato jsou velmi silnými antioxidanty.
Quercetin, nazývaný jako Que Histamin, je další proti rakovinnou látkou, kterou obsahuje cibule, je vynikající zejména při léčbě astmatu, rakoviny plic, mozku a jiných typů rakoviny, pomáhá dokonce snižovat krevní tlak!
Cibule je bohatá na vlákninu, vitamín C, má blahodárný vliv na snížení cukru v krvi, nemoci kardiovaskulární a záněty.
Vnější vrstvy cibule obsahují nejvíce antioxidantů, ideální je tedy oloupat jen suché vnější slupky. Při šetrné tepelné úpravě, jako je vaření v polévce nebo nahřátí nad parou, jsou zachovány účinné anti rakovinné látky.
Cibuli neskladujte v plastiku, ale v přírodním materiálu, vhodná je košatina uložená v pokojové teplotě, temnu a suchu.
Cibuli neukládejte spolu s brambory, neboť brambory uvolňují vlhkost.
Tip na pročištění celého organismu:
Nakrájejte cibuli na kolečka, rozložte na chodidla, navlečte pevné ponožky a jděte spát. Ráno bude očistná práce těla hotova.
Tip na rychlejší léčbu nemocí:
Položte na noc v blízkosti nemocného cibuli, které seříznete oba konce. Cibule „vstřebá“ viry a bakterie a nemocný se bude cítit lépe.
Tip na zahlenění a nachlazení:
Vyrobte si cibulový med, který pomůže rozpustit hleny z dýchacích cest. Nakrájejte nadrobno střední cibuli a smíchejte ji s třemi polévkovými lžícemi medu, nechte několik hodin uležet a přepasírujte přes síto. Užívejte třikrát denně jednu polévkovou lžíci.