SUŠENÉ ŠVESTKY PROTI RAKOVINĚ A OBEZITĚ

dried-fruit-394070__340

 

V dávných dobách se sušilo v hojném množství ovoce na zimu, nakonec patřilo vedle medu k jediným sladkostem dětí.

Výhradní postavení měly vždy sušené švestky.

Sušené švestky obsahují vlákninu, člověka zasytí na dlouhou dobu a pomohou mu při hubnutí. Mají mírně laxativní účinek, který je ideální při zácpě. Sušené švestky jsou rovněž vynikajícím antioxidantem a zdrojem Beta-karotenu.

Sušené švestky mohou zpevnit hustotu kostí, jejich konzumace je doporučována při osteoporóze, mají blahodárné účinky na ženy v menopauze.

Sušené švestky nezvyšují rapidně krevní cukr, tudíž jsou vynikajícím pamlskem pro diabetiky.

Každodenní pojídání sušených švestek vede ke snížení rizika rakoviny tlustého střeva a konečníku, o zdařilém výzkumu vlivu sušených švestek na zdraví střev, hovořili experti na konferenci Experimentální Biologie v Bostonu. Sušené švestky dokážou podpořit tvorbu zdravých bakterií ve střevech a jsou vynikající prevencí možného vzniku rakovinných lézí.

Není tajemstvím, ze právě v našich střevech je skrytý klíč ke zdraví.

Sušené švestky mohou skutečně pomoci, jen pokud jsou bio kvalitě, bez přidání cukru, sladidel, barviv, dochucovadel či jiného zpracování. Přislazené a chemické sušené švestky našemu zdraví nepomohou, naopak.

plums-1644886_960_720

 

Napsat komentář