Odolnost a rezistenci vůči antibiotikům zaznamenává stále více lidí, mladí lidé nejsou výjimkou. Bohužel nezanedbatelné množství pacientů umírá právě díky infekcím, zvláště rezistentní dokáže být Staphylococcus aureus, známý jako MRSA.
Kde hledat příčinu? Jednu rozhodně v potravě, kterou jíme. Maso a drůbež jsou totiž doslova plné antibiotik. Dobytek a kuřata se chovají ve velkém, jedno zvíře je v chovech doslova nacpané na druhém, bakterie se mezi nimi šíří rychlostí blesku. Chovaná zvířata proto dostávají potravu, do které jsou neustále přidávána antibiotika, aby se předešlo infekcím. Antibiotika zůstávají v jejich mase, mléce a výrobcích z nich vyrobených, které lidé konzumují.
Do lidského organismu se tak denně dostávají antibiotika, tělo si ne ně zvykne a přestane na ně reagovat. V momentě, kdy je člověk nemocný a lékař mu předepíše antibiotika, léky nezaberou a pacient může být ohrožen i na životě.
Pokud jíte maso, drůbež, vejce, sýry a jiné potraviny živočišného původu a dbáte o své zdraví, pak se poohlédněte po bio soukromé malé farmě ve vašem okolí anebo nakupujte potraviny označené jako bio, organické, bez kontaminace antibiotik z velkých chovů a farem.