HORMONY POMŮŽE SROVNAT STRAVA!

abstract

 

Hormonální nerovnováha nebo nedostatečnost je příčinou mnoha nemocí. Od nedostatku či nadbytku hormonu štítné žlázy, přes ženské a mužské hormonální problémy až po hormony podvěsku mozkového, slinivky břišní, lymfatické žlázy, nadledvinek a další.

Dříve, než začnete s hormonální farmaceutickou léčbou, pokuste se srovnat hormony změnou jídelníčku.

Hormonům rozhodně nesvědčí cukr, sladké, bílá mouka a potraviny z ní vyrobené, pokrmy zpracované, plné chemie, pesticidů a hormonů, nezdravé tuky ( vlastně všechny mimo olivového a kokosového oleje), alkohol a potraviny s vysokým obsahem sodíku.

Na předním místě doporučených potravin, které pomáhají srovnat hladiny hormonů jsou kvašené potraviny. Dále potraviny bohaté na hořčík a zdravé tuky, tedy kvalitní olivový olej a kokosový olej. Ryby, zejména mořské z nekontaminovaného vodního zdroje, které nejsou krmeny na farmách, obsahují vysoce kvalitní bílkoviny zlepšující sekreci progesteronu a DHEA. Nedostatek DHEA totiž vede k předčasnému stárnutí a snižuje schopnost zvládnout fyzickou i psychickou zátěž. Potraviny obsahující vitamín A, E, D a K v kombinaci s olivovým olejem, například zeleninový salát, podporují nejen hormony pohlavní. Bylinky jsou plné fytoestrogenů a dokáží tak optimalizovat hladinu hormonů, čehož lidé využívají již po tisíciletí. Lékořice, vojtěška a kořen peruánské Macca pomohly s nerovnováhou při menopauze nejedné ženě.

Naprosto výjimečné prvenství v regulaci a harmonizaci hormonů mají naturální nepražená, nesolená bio semena dýně, slunečnice, lnu a sezamu! Pokud sníme denně hrst těchto semínek, můžeme zabránit mnoha budoucím chorobám!

seed-1960284__340

 

Regulovat hormonální situaci pomocí léků není jednoduché ani pro špičkové odborníky. Co je vhodné pro jednoho pacienta, může u druhého nastartovat rakovinové bujení, osteoporózu, vysoký krevní tlak, kožní choroby, obezitu, potíže v menopauze a další, jako vedlejší účinek medicínské hormonální léčby. Lékařská teorie o hormonální léčbě se navíc mění po několika letech a nejednou si i protiřečí.

Výše uvedené potraviny a cvičení v tomhle případě nezklamou. Je jen na nás, jaké bude naše zdraví. Kouzelné pilulky a zázraky neléčí. Možná je posunou a dají chvíli zapomenout na nemoc, ale o zdraví se musíme postarat sami.

vegetable

Leave a Reply