Ovoce a zelenina jsou pro náš organismus základem. Speciální roli v prevenci rakoviny, civilizačních nemocí i při jejich léčbě hraje zelenina zelené barvy. Samozřejmě, že nejlepším způsobem, jak ji konzumovat jsou syrové, organické zelené saláty. Do salátů se přidávají oblíbené zelené listy hlávkového, salátu, římského, polníčku, možná bychom jich ještě několik našli, ale to není dost. Listy kapusty, řepy, pampelišky a mnoho jiných listů tmavě zelené barvy totiž obsahují obrovské množství chlorofylu nutného ke správnému hospodaření s kyslíkem v těle a další živiny, které jinde nenajdeme.
Jedním z řešení jsou zeleninové šťávy. Kdo zkoušel na domácím odšťavňovači získat šťávu z okurky, byl spokojený, z listů kapusty, zelí, pampelišky a dalších toho příliš nevylisoval. Domácí odšťavňování většinu lidí nadchne, ale nadšení brzy opadne, neboť zjistí, že nemají dostatek času na každodenní nakupování čerstvých surovin, lisování, šťáv, na jejich čištění, skladování atd.
Další možností jsou již vyrobené „Green“ zelené rozpustné nápoje v prášku. Jsou velmi populární, cenově dostupné a snadno k sehnání.
Ty Bollinger , který je zakladatelem americké organizace „The Thruth about Cancer“, „Pravda o rakovině“, nedávno hovořil s odborníkem, Jonathanem Hunsakerem, který zveřejnil některé málo známé informace o tom, jak velký rozdíl je mezi jednotlivými zelenými nápoji v prášku, které lze zakoupit. Jak tedy podle něj vybrat kvalitní, účinný a opravdu zdravý výrobek?
Zelené nápoje jsou koncentráty, obsahují enormní množství zdraví prospěšných živin. Opravdu?
Musíme číst etikety na výrobku a zjistit, kolik ingrediencí zelený prášek obsahuje. Pokud vidíme, že jen dvě složky obsahují 80% a zbytek 12%, poohlédněte se po jiném výrobku. Více ingrediencí a vysoké procento, to je to, co hledáme.
Důležitým faktorem je chuť. Pít některé takto zelené nápoje je osobním hrdinstvím a jistotou, že dětem, které ochutnají, zhnusíte „zelené zdraví“ na mnoho let.
Nejdůležitějších informací je zjistit způsob, který byl použit při výrobě. Pokud totiž byla při přípravě zeleného nápoje dehydrována přímo zelenina, pak došlo k obrovským ztrátám živin! Pokud ale výrobce nejdříve získal ze zeleniny šťávu, kterou poté dehydroval, pak si zelený nápoj uchoval živiny! Zdánlivě nepatrná informace na obalu výrobku a přesně víte, který produkt je vyhazováním peněz. Pokud tuto informaci na etiketě nenajděte, zvolte nápoj od jiného výrobce.
Ideální zelený nápoj je vyroben dehydratací zeleninové šťávy, nikoliv dehydratací zeleniny.
Při výrobě zeleného rozpustného prášku by také rozhodně nemělo dojít k tepelnému zpracování, teplo živiny zničí.