ZAPOMÍNÁTE?

brain-1845962__340

 

Zapomínání, výpadky paměti, mlhavá a nejasná mysl nemusí být jen důsledkem vysokého věku, demence, Alzheimerovy choroby, ale může souviset i s hormonální nerovnováhou, rezistencí na cukr, cukrovkou nebo se špatnou stravou.

Čemu se vyhýbat?

Rafinovanému cukru a sacharidům! Zvláště gluten, který je součástí většiny oblíbených obilovin a výrobků z nich připravených, je zkázou naší paměti a mozkových funkcí číslo jedna. Cukr obsažený v ovoci, fruktóza, je v přiměřeném množství naopak vhodný.

turmeric-2344157__340

Co jíst?

Kurkuma a Kari koření obsahují látku kurkumín, která pomáhá zmírnit destruktivní účinky povlaků, které vznikly v důsledku Alzheimerovy choroby, upevňuje funkce mozku a stimuluje produkci mozkových buněk.

Celer obsahuje luteolin, který zpomaluje degeneraci nervů a nervových zakončení.

Brokolice a květák jsou přínosem díky vysokému obsahu cholinu a vitamínu B.

Vlašské ořechy obsahují Omega 3 kyseliny, fytosterol a antioxidant.

Fazole dodávají mozku vysoké dávky magnézia.

Borůvky jsou jedním z nejsilnějších antioxidantů, likvidují volné radikály v organismu a chrání buňky před poškozením.

Balzámem pro naši paměť jsou beze sporu potraviny obsahující zdravé tuky jako je olivový olej, olivy, kokosový olej, avokádo, kokos, sardinky Aljašský losos a hořká čokoláda bez cukru.

Doporučována je i občasná krátkodobá hladovka a dodržování pitného režimu.

Cvičení a pravidelný pohyb je podmínkou dobrého okysličení buněk a jejich schopnosti regenerace.

Leave a Reply