CO JE TO ASTAXANTIN?

 

bio-42609_640

Co je Astaxantin?

…Jeden z nejsilnějších antioxidantů vůbec. Snižuje oxidační stres, zlepšuje kvalitu krve, likviduje škodlivé radikály v organismu, podporuje imunitu. Antioxidační účinek chrání nervový systém, mozek, zlepšuje a je vynikající prevencí Alzheimerovy choroby a Parkinsona.

…Pomáhá při léčbě rakoviny, zejména rakoviny prsu.

…Podporuje zdraví srdce a krevního oběhu, snižuje krevní tlak a buduje pružnost a pevnost arterií. Snižuje znatelně i špatný cholesterol.

…Je účinný při bolestech kloubů, kolen a revmatické artritidě.

…Zlepšuje kvalitu kůže, brání tvorbě vrásek, pomáhá hydrataci, pružnosti pokožky a zdraví očí.

…Je vynikající pro sportovce, neboť zamezuje svalovému a kloubnímu poškození, podporuje sportovní výkon.

…podporuje mužskou potenci a plodnost.

 

Astaxantin je látka obsažená v řasách a podobných rostlinách, stejně tak v živočiších, kteří je konzumují. Ti mají většinou růžovou až oranžovou barvu, díky červenému pigmentu karotenů. Karoteny jsou rozpustné v tucích a lze je najít v mase lososa, krevet, pstruha, raka, v peří některých ptáků a všech vodních organismů s červeným zabarvením. Největší koncentrace Astaxantinu je zcela jistě ve sladkovodní řase Haematococcus pluvialis, která jej produkuje jako vlastní ochranu před UV zářením slunce.

Kromě konzumace výše uvedených přírodních zdrojů potravin, existuje i v podobě potravinových doplňků. Doporučeny jsou ty, které používají přírodní zdroje, v ČR je takovým kvalitním potravinovým doplňkem na trhu BioAstin. Synteticky vyrobené mají výrazně nižší cenu a zcela odlišné účinky.

 

 

bioastin_banner2

Leave a Reply