ČAJ TEPLÝ I LEDOVÝ BEZ CUKRU ZAŽENE ŽÍZEŇ SPOLEHLIVĚ!
VĚŘTE NEBO NE, ALE VĚDCI TVRDÍ, ŽE I TEPLÝ ČAJ UKOJÍ VAŠI ŽÍZEŇ PARNÝCH DNŮ NEJLÉPE.
Pravé čaje :
Čaj zelený bílý a černý.
Čaje jsou často doporučovány pro obsah antioxidantů. Bylo prokázáno, že čaj má proti rakovinové účinky a tlumí šíření metastáz. Nikdo však příliš nemluví o značném obsahu fluoridu v čaji. Fluorid se dostává do čajových rostlin z půdy velmi intenzivně. Fluorid je toxický ve větším množství hromadí se v kostech a má na svědomí větší lámavost kostí, kyčlí. Největší množství fluoridu vstřebává z půdy zelený čaj a nejméně čaj bílý. Pokud do čaje přidáte ještě vodu z vodovodu nebo balenou, pak dostanete dvojitou dávku fluoride. Vhodná je jen voda filtrovaná nebo voda upravená reverzní osmózou.
Pokud není čaj organický, pak je postříkán chemickými pesticidy. Volte vždy čaj v bio kvalitě.
Do čaje je dobré přidat citron, zmírní tendenci čaje zkyselovat organismus.
Pijte čaje s mírou
Instantní čaj
Instantní čaj ztrácí při procesu sušení, zmrazení a vakuového balení 90% antioxidantů. Instantní zelený čaj obsahuje navíc nadměrné množství fluoridu.
Do instantních čajů je přidáván velmi často cukr, který zdraví neprospívá. Bohužel mnoho instantních čajů nemá s čajem nic společného, jde jen o aromatizované náhražky.
Nepravé čaje:
Bylinkový čaj
Čaje bylinné neobsahují fluorid ani návykové stimulanty. Patří k nejstarším a nejlepším čajům v historii.
Pro ilustraci vezměme pití heřmánkového čaje, který podle posledních průzkumů snižuje riziko rakoviny štítné žlázy až o 80%! Heřmánkový čaj je zklidňující, má hojivé a protizánětlivé účinky, pomáhá diabetikům snižovat hladinu cukru v krvi a při problémech trávicího traktu a hemeroidů.
Bylinných čajů je obrovské množství a každý si může najít ten, který mu přinese potěšení z chuti a třeba i zdravotní podporu.
Ovocný čaj
Opravdu kvalitní ovocné čaje mají vyšší cenu. Ostatní levné, tak zvané „ovocné čaje“ jsou jen náhražky.
Není přitom nic jednoduššího, než si ovocný čaj připravit doma. Takový čaj je levný, zdravý, chutný, bez chemie a přídavných doplňků.
Jednoduše nakrájejte ovoce, přelijte je vroucí vodou a nechte je louhovat hodinu i déle. Pokud chcete čaj ledový, přisypejte po 10 minutách louhování hromadu ledových kostek na prudké ochlazení a vychlaďte v lednici, je-li třeba.
Barevné ovoce vám čaj krásně obarví, často se do čaje vkládá i sušený ibišek, šípky, do ovocných čajů z jablek koření hřebíčku, celé skořice, zázvoru, vanilky, plátky citronu, sušené ovoce, rozinky či lístky peprmintu….. Vymáčené ovoce můžete klidně zobat s čajem, je to báječná pochoutka. Použít můžete i mražené jahody, borůvky a jiné druhy.
Velmi lahodné jsou takto doma připravené kombinace přecezených bylinných a ovocných čajů.
Ledové čaje mohou být připravovány i za studena, macerování bylin a ovoce ale trvá i několik hodin, nemají takovou sílu, ale krásně voní.
Dobrý nápad!
Pokud nalijete jakýkoliv silný čaj do plastikového výrobníku ledu a dáte zmrazit, připravíte pak z čajových ledových kostek kdykoliv a rychle, i v těch největších vedrech, osvěžující nápoj, který opravdu zažene žízeň.
Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.
Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.
Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz