MAKADAMIA V BOJI S RAKOVINOU A TIPY NA JEJICH KUCHYŇSKOU ÚPRAVU.

macadamia-nuts-on-a-tree

Makadamia patří k nejzdravějším ořechům na světe. Obsahují 21g oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové a omega-9 mono-nenasycené kyseliny (redukují špatný cholesterol) a je 3 g nasycených tuků. Bez zdravých nasycených tuků nemůže být organismus člověka zdravý.

Studie prokázaly vliv mastných kyselin makadamia na úspěšný boj s rakovinou. Obsahují totiž vysoce kvalitní antioxidanty, které zabraňují poškození buněk. Makadamia ořechy mají podíl na snížení rizika kardiovaskulárních nemocí, na optimální regulaci krevního tlaku, redukci nadváhy, krevního cukru. Makadamia obsahují aminokyseliny prospěšné pro cévy, B1, hořčík, mangan….

Macadamia mají tendenci pomáhat redukovat hmotnost, zvláště tuk kolem pasu. Samy ořechy obsahují velké množství tuků, ale jejich schopnost spalovat tuky již usazené, je neobvyklá a velmi účinná. Daleko zdravější volbou je hrst ořechů bez sacharidových oříšků makadamia k svačině, než ovesné vločky.

Když píši o zdraví, mám na mysli syrové a neupravené ořechy bez solení, pražení, slazení….

macadamia-61634_640

Makadamia mléko recept:

Vynikající náhradou kravského mléka je mléko vyrobené z macadamia ořechů. Konzistence tohoto mléka je jemná a máslová.

Potřebujete mixér, makadamia ořechy, vodu.

2 hrneky ořechů makadamia, namočte na hodinu až dvě do 3 a půl hrnku vody.

Vylejte i s vodou, ve které jste je namáčeli do mixeru (je tam vyplaveno velké množství důležitých živin), mixujte 2 minuty. Hustotu si můžete zkorigovat přidáním vody.

Nut_Milk1

Macadamia smoothie recept:

2 zralé oloupané banány

2 hrnky makadamiového mléka

2 velké lžíce neslazeného bio kakaového prášku

1 lžička vanilkového extraktu

pokud chcete sladit, tak nejvhodnější je stevia můžete použít i javorový sirup.

1 hrnek ledu

Vše krátce umixovat v mixéru.

Obměna kakaa: ananas, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, kokos, macca prášek……jistě vás jich napadne mnoho.

I podobně a rychle vyrobený koktail bez ledu je velmi zdravou a výživnou svačinou.

14-45-35-874_640

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

macadamia-nuts-on-a-tree

Leave a Reply