RECEPT NA ZDRAVÍ: HOŘKÁ POTRAVINA BĚHEM KAŽDÉHO JÍDLA!

bitter-160360_640

ZATÍMCO SLADKÉ POTRAVINY ZVYŠUJÍ KREVNÍ CUKR, INZULIN, HLAD, POČET DIABETIKŮ A OBÉZNÍCH – KONZUMACE HOŘKÉHO MÁ PŘESNĚ OPAČNÝ ÚČINEK.

Kromě snížení hladiny cukru v krvi, pomáhají hořké pokrmy zkrotit hlad a snížit váhu. Hořké potraviny stimulují játra a produkci žluči, střeva a celý trávicí systém, nadýmání, pálení žáhy, žaludeční vředy a nevolnost, srdce, funkce žláz s vnitřní sekrecí, čistí tělo, kůži a mobilizují vitalitu.

V dnešní době převažují potraviny slané a sladké, hořčiny naopak chybí. Absence hořkého způsobuje zažívací potíže a nezřízenou chuť k jídlu.

Opusťte předsudky a experimentujte, zjistíte, že hořká je vlastně velmi zajímavá a originální chuť!

Pokud dáte přednost kupovaným a připraveným hořčinám, pak vynechejte ty s obsahem alkoholu a dejte přednost třeba Švédským kapkám.

Občasná černá hořká káva a hořká 100% čokoláda (vše bez cukru) obsahují rovněž kvalitní hořčiny.

chocolate-bar-303382__180

To nejlepší a nejzdravější však nabízí sama čistá a neupravovaná příroda. Velké množství hořčin obsahují listy čekanky, pampelišky, šťovíku, rukoly, které můžete přidat do tradičních salátů. Hořkost vychutnáte i v granátovém jablku, v kůře pomeranče, grapefruitu nebo citronu, olivách, brusinkách a některých druzích koření.

Před každým jídlem malinko hořkého a budete zdraví a krásní v každém věku.

dandelion-493303__180

Pokud si chcete přečíst starší články z tohoto Blogu, pak si na horním okraji stránky klikněte na „hlavní strana“ a poté jednoduše posunujte šipku kurzoru na pravém lemu stránky dolu. Automaticky se zobrazí jeden článek s dřívějším datem za druhým, jako by se rolovaly za sebou. Kliknutím na každý zeleně napsaný název nebo foto, se článek ihned rozbalí k přečtení celý.

Rovněž si můžete v levém sloupci slov najít to, které by vystihlo váš zájem, kliknout na něj a automaticky se vám ukáží všechny články, které toto slovo obsahují.

Na výchozí stranu se dostanete vždy zmáčknutím „hlavní strana“ nahoře pod hlavním Logem „ halobio“, hned vedle „o mě“ se dočtete o autorce všech článků a kliknutím na „kontakt pak můžete po vyplnění jména a emailu (nutné pro zamezení SPAM) napsat autorce (nic z toho, co napíšete nebude zveřejněno). Tímto krátkým upřesněním, odpovídám na více dotazů najednou. Snad to pomůže k dobré orientaci na Blogu Halobio.cz

acceptance-of-the-865286__180

Napsat komentář