CHIA VODA PRO ZDRAVÍ I ŠTÍHLOU LINII.

 

chia-lemonade-2294518_960_720

Chia jsou semínka Šalvěje hispánské pocházející z čeledi hluchavkovitých. Jako zdroj energie používali Chia semínka již Mayové a Aztékové.

Chia semínka po namočení absorbují poměrně velký objem vody a vytvoří tak gelovou hmotu, pokud ji vhodně ochutíte kakaem Steviíí, kokosem, vanilkou nebo ovocem, pak dostanete jakýsi puding. Pudinková směs zasytí na velmi dlouhou dobu a dodá tolik energie, že někteří lidé nemohou večer ani usnout. Jsou lidé, které Chia semínka zaplní příliš, cítí tíhu a až nevolnost a je jim nepříjemné jíst husté Chia pudinky nebo kaše. Pro všechny je však stravitelný vynikající osvěžující nápoj připravený z vody, nejlépe plné sklenice, polévkové lžíce Chia semínek a citronové šťávy. Chia semínka jsou super potravinou vhodnou pro naše zdraví!chia blackberry-1579100__340

Chia semínka totiž obsahují vysoké množství bílkovin a Omega 3 mastných kyselin, pomáhají snižovat LDL cholesterol, triglyceridy a krevní tlak. Chia semínka udržují krevní cukr v optimálních hladinách. Jejich obsah železa působí blahodárně na chudokrevnost.

Vysoký obsah boronu, magnézia a fosforu je důležitý při procesu metabolizace vápníku do kostí a svalů.

Chia semínka snižují sklon k zánětům, podporují vstřebávání živin, jejich vysoký obsah vlákniny čistí střeva. Vzhledem ke schopnosti Chia semínek navázat vodu, dobře zavodňují organismus a udrží člověka dlouho sytého bez pocitu hladu, což je výhodné při hubnutí.

chia-seeds-2189976__340

Leave a Reply