ALIGÁTOŘÍ HRUŠKA VÁM POMŮŽE ZHUBNOUT!

avocado-toast-22965323

Avokádo nepatří v ČR k nejrozšířenějšímu druhu ovoce i když si pomalu cestu do české kuchyně našlo. A to je moc dobře.

Plod avokáda je plný „dobrých“ tuků, lecitinu, které udržují CHOLESTEROL na správné úrovni a snižují nebezpečí ONEMOCNĚNÍ SRDCE. Nenasycené kvalitní tuky avokáda (kyselina olejová, palmitová, linolová), v kombinaci s jinými druhy zeleniny, pomáhají absorbovat karotenoidy a tak SNIŽOVAT RIZKO RAKOVINY. Lipidy avokáda pomáhají vstřebávat živiny a jsou vynikající ochranou před radiací a RAKOVINOU KŮŽE vůbec.

Aligátoří hruška, jak je avokádo nazýváno zřejmě pro vnější podobnost povrchu zelené slupky se zbrázděnou kůží aligátora, je zásobárnou vitamínu K, B,E,H a C, kyseliny listové a draslíku.

AVOKÁDO A HUBNUTÍ.

Tuky avokáda se neukládají jako podkožní tuk!

Naopak avokádo podporuje rychlost spalování tuků!

Jedno avokádo denně pomůže zasytit a zredukovat spolehlivě tělesnou váhu!

Nedochází k inzulínovým šokům, které mají často na svědomí obezitu.

Jak je nakupovat.

Kupujte tvrdší avokáda, která v pokojové teplotě změknou, (pozor, jen lehce změknou!). Příliš měkká až kašovitá mají totiž uvnitř tmavé skvrny, dužina avokáda pak zhořkne a není dobré je konzumovat. Stejně tak je neskladuje v teplotě pod 10 stupňů, dužina také zčerná.

Jednoduše kupte tvrdší avokáda a na 2-3 dny je ponechejte v hnědém papírovém sáčku nebo v novinách.

Vynikající recept z avokáda:

Guacamole pomazánka.

Zralé avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a rajčata. Podle chuti dodejte česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Podávejte na plátcích celozrnného chleba nebo pomazánku nabírejte jen tak na kousky mrkve nebo syrové okurky.

Můžete později vyzkoušet i vlastní variace. V Mexiku do Guacamole pomazánky například přidávají chili papričky.

Napsat komentář