STOP RAKOVINĚ !

stop-95477_960_720

STRAVOU.

Vyloučením cukrů a sacharidů zamezíte vyživování rakovinových buněk. Tuky ve stravě a z nich odvozené ketony naopak rakovinu nevyživí, jejich energii může použít jen zdravá buňka. Pokud mluvíme o tucích v souvislosti se zdravím, nemám na mysli slaninu ani tučnou vepřovou pečeni, ale kvalitní olivový olej, kokosový olej, olivy, avokáda, kokos, ořechy, semena a jiné přírodní zdroje tuků rostlinného původu. Odříznutí nádorových buněk od zdroje energie (glukózy) a jejich totální vyhladovění (jen stravou na bázi zdravých tuků), je jednou z nejefektivnějších metod likvidace nádorů.

CVIČENÍM

Pravidelné denní cvičení je důležitou součástí prevence rakoviny. Přetěžující fyzická zátěž, která sahá k hranicím možností sportovce, je však také zrádná. Platí, že střední denní (30-60 minut) pravidelná pohybová aktivita může snížit výskyt rakoviny aktivních žen a mužů až o 40%!

Vědci prokazují souvislost se zvýšenou hladinou adrenalinu, který se vyplaví při cvičení a tak pomáhá buňkám v těle, určeným k likvidaci nádorových buněk, dostat se do nádoru a zmenšit jej.

weights-958749__180

Denní fyzická aktivita u žen po menopauze snižuje risk vzniku rakoviny prsu! Rovněž silový tréning zvedání závaží ukazuje snížení rizika nádorového bujení o 40%.

Intenzivní fyzická aktivita posiluje imunitní systém, který je schopen nádor zničit sám o sobě.

Cvičení pomáhá zvýšit šanci  na přežití i u pacientů s již rozjetou rakovinu, např. u karcinomu plic, tlustého střeva a prostaty lékaři hovoří o 40% efektu. Cvičení okysličuje tkáně a pomáhá proto i zlepšit účinnost chemoterapie. V případě rakoviny zvýšíte své šance, pokud zvolíte cvičení, nejlépe aerobního nebo silového charakteru. Totéž platí o prevenci návratu již vyléčeného nádoru.

Denní cvičení pomáhá udržet optimální tělesnou váhu. Obezita je totiž dalším rizikovým faktorem vzniku rakoviny.

diet-398612__180

Cílený pohyb rovněž podporuje detoxikaci těla a vyplavuje škodlivé látky ven.

Chůze patří k ideálním pohybovým aktivitám. Kupte si krokoměr a buďte spokojeni, až vám ukáže denně kolem 7 000 až 10 000  kroků!

Intenzivní pohyb nám jednoduše pomáhá připravit prostředí, které není pro rakovinu ideální, prodlouží nám život, udrží zdraví, elán a osobní šmrnc! To přece stojí za trošku námahy!

stop-95477_960_720

Leave a Reply